Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija paskyrė naują Honkongo policijos vadovą

Kinija paskyrė naują Honkongo policijos vadovą, taip dar kartą pademonstruodama didelę centrinės vyriausybės galią šios teritorijos institucijoms.
Chrisas Tangas Ping-keungas
Chrisas Tangas Ping-keungas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Honkongas Policija

Naujasis miesto policijos vadas Chrisas Tangas Ping-keungas sakė, kad tarp jo prioritetų bus atkirtis neteisingiems kaltinimams policijos adresu ir visuomenės nuraminimas dėl policijos misijos.

Po antradienį ryte įvykusios ceremonijos Ch.Tangas Ping-keungas sakė: „Turime išsaugoti Honkonge įstatymą ir tvarką, o įstatymų pažeidimų Honkonge mastas yra didžiulis, yra tam tikra bendruomenės dalis, kuri taip pat toleruoja šią nelegalią veiklą.“

Daugiau kaip 30 metų policijoje dirbantis Ch.Tangas Ping-keungas pareigas perėmė iš Lo Wai-chungo, kuris po 35 tarnybos metų išeina į pensiją.

Honkongo vyriausybė sakė, kad Ch.Tangas Ping-keungas buvo paskirtas „rekomendavus ir paskyrus“ Honkongo lyderei Carrie Lam, bet galutinis pritarimas buvo duotas Valstybės Taryboje – vyriausybėje – Pekine.

Panašiai buvo paskirta ir pati C.Lam. Teisė tiesiogiai kelti kandidatus ir rinkti miesto vadovą yra tarp pagrindinių protestuotojų reikalavimų.

„Scanpix“/AP nuotr./Carrie Lam
„Scanpix“/AP nuotr./Carrie Lam

Honkongas garsėja kaip vienas saugiausių miestų pasaulyje, o jo policijos pajėgos ilgą laiką buvo giriamos už profesionalumą ir nepaperkamumą.

Tačiau Honkongo policijos įvaizdis smarkiai nukentėjo per beveik pusę metų miestą krečiančius neramumus. Policija buvo kaltinama pernelyg didelės jėgos naudojimu, piliečių puldinėjimu ir ryšiais su organizuotu nusikalstamumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius