TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinija patvirtino, kad dėl vasarį įvykusios nelaimės 53 žmonės dingo be žinios arba žuvo

Kinijos šiaurėje praėjusį mėnesį įgriuvus anglių kasyklai, iš viso be žinios dingo arba žuvo 53 žmonės, paskelbė vienas ministras, paieškos ir gelbėjimo darbams artėjant prie pabaigos.
Kinijos anglies kasyklos darbuotojai
Kinijos anglies kasyklos darbuotojai / „AFP“/„Scanpix“

Vasario 22-ąją Vidinės Mongolijos regiono Alšos kairiojoje apygardoje esančioje atviroje kasykloje nugriuvus 180 metrų aukščio šlaitui, buvo palaidota dešimtys žmonių ir transporto priemonių.

Iš pradžių gelbėtojai surado šešis gyvus žmones, dar šeši buvo surasti negyvi, o Nepaprastųjų situacijų valdymo ministerija ragino dėti visas pastangas, kad būtų išgelbėti 47 be žinios dingę darbininkai.

Tačiau antradienį ministerijos vadovas patvirtino, kad praėjus dviem savaitėms po incidento daugiau žmonių nerasta, ir pridūrė, jog dabar daugiausia dėmesio skiriama tam, kad tokios nelaimės nepasikartotų.

Pasak valstybinio laikraščio „China Youth Daily“, ministras Wang Xiangxi Pekine vykstančių metinių politinių susitikimų kuluaruose sakė, kad dėl griūties 53 žmonės dingo be žinios arba žuvo, o tai „mus labai nuliūdino“.

„Iš to galima labai daug pasimokyti. Kitame etape didelių avarijų prevenciją laikysime vienu svarbiausių savo darbo prioritetų“, – sakė jis.

Valdžios institucijos sieks stiprinti saugos priemones, išsiaiškinti paslėptus pavojus ir skatinti automatizavimą didelės rizikos pramonės šakose, sakė Wang Xiangxi.

Sausringoje, retai apgyvendintoje Alšos kairiojoje apygardoje ekonomika daugiausia priklauso nuo kasybos ir kitų gavybos pramonės šakų.

Valstybinio transliuotojo CCTV filmuotoje medžiagoje, darytoje tuo metu, kai įvyko griūtis, matyti didžiulis rūdžių spalvos nuolaužų kalnas.

Pastaraisiais dešimtmečiais kasyklų sauga Kinijoje pagerėjo, tačiau nelaimingi atsitikimai vis dar dažni šioje pramonės šakoje, kurioje į saugos protokolus dažnai žiūrima atsainiai, ypač pačiose paprasčiausiose vietose.

Gruodį, kai šiaurės vakarų Sindziango regione įgriuvo aukso kasykla, po žeme dirbo apie 40 žmonių.

2021 metais šiaurinėje Šansi provincijoje iš užtvindytos anglių kasyklos buvo išgelbėta 20 šachtininkų, o du žmonės žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius