-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinija smerkia JAV ir kitas šalis už Taivano prezidentės pasveikinimą laimėjus rinkimus

Kinija sekmadienį smerkė JAV ir kitų šalių pareigūnus, pasveikinusius Taivano prezidentę Tsai Ing-wen, užtikrintai laimėjusią naują kadenciją.
Tsai Ing-wen
Tsai Ing-wen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentė, kuri prisistato esanti liberalių Taivano vertybių gynėja nuo augančio Kinijos autoritarizmo, šeštadienio rinkimus laimėjo gavusi rekordinius 57 proc. rinkėjų balsų.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo, taip pat Didžiosios Britanijos ir Japonijos diplomatijos vadovai, paskelbė pareiškimus, kuriais sveikino Tsai Ing-wen ir Taivano demokratinius rinkimus.

Tačiau Kinija, kuri laiko Taivaną savo teritorijos dalimi, jų veiksmus pasmerkė kaip „vienos Kinijos“ principo pažeidimą.

„Kinija reiškia didelį nepasitenkinimą ir ryžtingą nepritarimą“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Geng Shuangas.

„Nepritariame jokiai oficialių mainų tarp Taivano ir šalių, užmezgusių diplomatinius santykius su Kinija, formai“, – sakoma jo pareiškime.

Kinijos valstybinė žiniasklaida taip pat siekė sumenkinti Tsai Ing-wen pergalę ir apkaltino Taivano lyderę sukčiavus bei naudojus „nešvarią taktiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius