Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kinijos diplomatijos vadovas Šiaurės Korėjoje susitiko su Kim Jong Unu

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu, ketvirtadienį pranešė Kinijos užsienio reikalų ministerija savo oficialioje paskyroje socialiniuose tinkluose.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas susitiko su Wang Yi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų dienų vizito į Pchenjaną trečiadienį atvykęs Wang Yi yra aukščiausio rango Kinijos pareigūnas, viešintis Šiaurės Korėjoje per daugelį metų. Vizitas vyksta po istorinio abiejų Korėjų viršūnių susitikimo ir prieš planuojamą Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimą artimiausiomis savaitėmis.

Trečiadienį Kinijos užsienio reikalų ministras buvo susitikęs su savo Šiaurės Korėjos kolega Ri Yong Ho, su kuriuo aptarė Korėjos pusiasalio denuklearizacijos ir kitus klausimus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Wang Yi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wang Yi

„Kim Jong Unas pareiškė, kad KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika) laikosi tvirtos pozicijos dėl šio pusiasalio denuklearizacijos“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, kurį cituoja žiniasklaida.

Wang Yi yra pirmasis nuo 2007 metų Šiaurės Korėjoje apsilankęs Kinijos užsienio reikalų ministras. Tokia pertrauka akcentuoja sunkesnį šių sąjungininkių santykių etapą pastaraisiais metais.

Kinija – vienintelė Šiaurės Korėjos diplomatinė sąjungininkė ir jos ekonominė geradarė – parėmė virtinę Jungtinių Tautų sankcijų Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinės ir raketų programų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius