Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos prezidentas prieš šalies įkūrimo 70-ąsias metines nusilenkė Mao Zedongui

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį, prieš komunistinės valstybės įkūrimo 70-ąsias metines, pademonstravo retą gestą: atidavė pagarbą balzamuotiems Mao Zedongo palaikams.
Xi Jinpingas
Xi Jinpingas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kinija Xi Jinpingas

Xi Jinpingas ir kiti Kinijos aukščiausio rango pareigūnai aplankė Mao Zedongo mauzoliejų Pekino širdyje esančioje Tiananmeno aikštėje ir tris kartus nusilenkė velionio lyderio statulai, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Prezidentas taip pat pareiškė pagarbą Mao Zedongo palaikams, eksponuojamiems stikliniame karste memorialo salėje.

Wikipedia.org nuotr./Mao Zedongas (1969 m.)
Wikipedia.org nuotr./Mao Zedongas (1969 m.)

Praėjusį kartą Kinijos lyderis „Didžiojo vairininko“ statulai nusilenkė prieš šešerius metus, minint Mao Zedongo 120-ąsias gimimo metines.

Kinijos Liaudies Respublikos įkūrėjas pagerbtas šaliai rengiantis savo jubiliejų paminėti kruopščiai surežisuotais renginiais, įskaitant didžiulį karinį paradą ir 70 tūkst. balandžių paleidimą.

Metinės, kurios bus minimos antradienį, turi pademonstruoti Kinijos iškilimą po karo ir bado iki šiuolaikinės, galingos valstybės, kurios ekonominę ir karinę jėgą daugelis vertina su vis didesniu susirūpinimu.

Tačiau jubiliejus minimas Xi Jinpingui labai prastais metais. JAV ir Kinijos prekybos ginčas gali smogti pasaulio ekonomikai, o afrikinis kiaulių maras smarkiai padidino kiaulienos – vieno pagrindinių maisto produktų šalyje – kainas.

Mėnesius trunkantys neramumai ir demokratijos šalininkų protestai pusiau autonominiame Honkonge taip pat gali temdyti antradienio iškilmes. Sekmadienį Honkonge buvo kilę įnirtingi protestuotojų ir policijos susirėmimai.

Pirmadienį ryte Xi Jinpingas ir kiti Kinijos komunistų partijos lyderiai taip pat dalyvavo vainiko nacionaliniams didvyriams padėjimo ceremonijoje Tiananmeno aikštėje.

Dainavo vaikų choras, o paskui Xi Jinpingas priėjo prie Liaudies didvyrių paminklo – aukšto obelisko aikštės viduryje, kur buvo padėta krepšelių su gėlėmis ir raudonomis juostomis.

„Perspektyvi valstybė privalo turėti didvyrių, o šalis su ateities perspektyvomis privalo turėti pionierių“, – sakė prezidentas, kurį citavo valstybinė televizija CCTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius