Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos rytinę pakrantę pasiekė taifūnas, atnešęs smarkius vėjus ir liūtis

Į Kinijos rytinės pakrantės rajonus, įskaitant finansų centrą Šanchajų, galingas taifūnas antradienį atnešė stiprius vėjus ir smarkias liūtis.
NASA nuotraukoje užfiksuotas taifūnas „Hagiput“ virš Taivano.
NASA nuotraukoje užfiksuotas taifūnas „Hagiput“ virš Taivano. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos Nacionalinis meteorologinis centras informavo, kad taifūnas „Hagiput“ pasiekė Džedziango provinciją apie 3 val. 30 min. vietos (pirmadienį 22 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Audros centre vėjo greitis siekė apie 137 km per valandą.

„Hagiput“ slinko į šiaurę maždaug 25 km per val. greičiu ir turėjo palaipsniui pasukti šiaurės rytų kryptimi, o trečiadienio rytą – vėl pasitraukti į jūrą ir pradėti judėti Korėjos pusiasalio link.

Kinų valdžia nurodė evakuoti pažeidžiamus pakrantės rajonus piečiau esančiose Džedziango ir Fudziango provincijose, taip pat liepė sugrįžti į krantą žvejų laivams ir įšaldė keltų paslaugas bei dalį traukinių maršrutų.

Kol kas negauta pranešimų apie audros padarytą žalą ar nukentėjusiuosius. Valstybinis transliuotojas CCTV parodė, kad Džedziango Juhuano mieste buvo išversti keli medžiai, tačiau jokių rimtesnės žalos požymių nebuvo.

Šių metų taifūnų sezonas Kinijoje yra palyginti švelnus, nors nuo birželio palei šalies pagrindines upių sistemas besiformuojantys potvyniai nusinešė dešimtis gyvybių, privertė evakuotis apie 2 mln. žmonių ir padarė didesnę nei 49 mlrd. juanių (6 mlrd. eurų) žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius