Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos stiklo tiltas – ilgiausias pasaulyje – uždarytas

Ilgiausias pasaulyje stiklo tiltas, kabantis virš vaizdingo tarpeklio Kinijoje, buvo uždarytas – mažiau nei dvi savaitės po atidarymo, dėl, kaip pranešama, pernelyg didelio lankytojų srauto.
Kinijos stiklo tiltas – ilgiausias pasaulyje – uždarytas
Kinijos stiklo tiltas – ilgiausias pasaulyje – uždarytas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tiltas Kinija

Daugiau kaip po 10 tūkst. lankytojų per dieną plūsdavo prie šios į Guinnesso rekordų knygą įrašytos atrakcijos, į sunkią padėtį stumdami jos vadovus, kurie planavo lankytojų skaičių apriboti ne daugiau kaip 8-iais tūkst. per dieną, pranešė vietos žiniasklaida.

Tilto „viena vidaus sistema tobulinama“, oficialiajai naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė pareigūnai, kurie nenurodė, kada tiltas vėl bus atidarytas.

Už tiltą atsakinga grupė sakė, kad uždarymu pasinaudos, kad atnaujintų „programinę įrangą ir techninę įrangą“, susijusią su lankytojų srautų valdymu, penktadienį pranešė „Xinhua“.

Savo paskyroje viename iš socialinių tinklų kompanija atsiprašė už nepatogumus tiems keliautojams, kurie jau rezervavo bilietus.

„Jūs apgavot vartotojus, – pakomentavo vienas supykęs žmogus. – Šiuo metu kaip tik sėdžiu traukinyje. Negaliu pakeisti savo kelionės planų ar atgauti pinigų. Dėl jūsų pasaulis prarado viltį. Matau, kad esat pasaulio sukčiai numeris vienas.“

Maždaug 430 m ilgio kabantis tiltas, esantis 300 m aukštyje virš žemės, jungia skirtingose tarpeklio pusėse esančias uolas Džangdziadzijės parke Kinijos centrinėje Hunano provincijoje.

Tas parkas, garsėjantis nežemišku gamtos grožiu, skardingais debesų supamais kalnais, yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir, kaip teigiama, įkvėpė Jameso Camerono mokslinės fantastikos blokbasterio „Įsikūnijimas“ kraštovaizdžius.

Kitam stiklo tiltui – Juntajaus kalnuose Henano provincijoje – įskilus 2015 metais, Džangdziadzijės pareigūnai labai stengėsi pademonstruoti savo struktūros saugumą.

Jie organizavo virtinę renginių žiniasklaidai. Per vieną jų žmonės buvo kviečiami daužyti tilto stiklo panelius kūju, o per kitą tiltu važiavo automobilis.
Vis dėlto lankytojams buvo uždrausta eiti tiltu avint aukštakulnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius