Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos vakarus supurtė 6,4 balo žemės drebėjimas, žuvo mažiausiai trys žmonės

Stiprus 6,4 balo žemės drebėjimas, kurio židinys buvo nedideliame gylyje, penktadienį supurtė Kinijos vakarinį Sindziango regioną, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS), o Kinijos pareigūnai nurodė, kad žuvo mažiausiai trys žmonės.
Žemės drebėjimo padariniai Kinijos pietvakariuose
Žemės drebėjimo padariniai Kinijos pietvakariuose / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Požeminių smūgių epicentras buvo Pišano apygardoje, už 164 km į šiaurės vakarus nuo Hotano miesto ir už 131 km į pietryčiu nuo Jarkendo.

Pasak USGS, drebėjimo židinys buvo 20 km gylyje, o anksčiau buvo skelbta, kad smūgių stiprumas buvo 6,1 balo. Vėliau užfiksuota virtinė pakartotinių smūgių, iš kurių stipriausias buvo 4,8 balo, pridūrė Geologijos tarnyba.

Ta teritorija yra Taklamakano dykumos pakraštyje, bet Kinijos žemės drebėjimų administracija pranešė, kad trys žmonės žuvo Pišane, turinčiame 258 tūkst. gyventojų, daugiausiai musulmonų uigūrų.

Vieno Pišano valstybinio ūkio darbininkas Li Hua sakė valstybinai naujienų agentūrai „Xinhua“, kad juto stiprius smūgius penktame aukšte esančiame bute, trukusius apie minutę.

„Jaučiuosi apsvaigęs“, – pranešime cituojami Li Hua žodžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius