-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijos prezidentas laikysis saviizoliacijos, nustačius virusą jo delegacijos nariams

Kirgizijos prezidentas Sooronbajus Žejenbekovas tris dienas laikysis saviizoliacijos, nustačius naująjį koronavirusą dviem jo delegacijos, nuvykusios į Maskvą dalyvauti Rusijos kariniame parade, nariams.
Sooronbajus Žejenbekovas Maskvoje
Sooronbajus Žejenbekovas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas saviizoliuosis, turbūt trims dienoms, kol paaiškės koronaviruso testų rezultatai“, – paskelbė prezidentūros spaudos tarnyba.

Prezidentas ir jo delegacija iš Maskvos grįš į Biškeką, kur tie, kam testais bus nustatytas koronavirusas, laikysis viso 14 dienų izoliacijos periodo.

Anksčiau pranešta, kad į Maskvą atskridęs S.Žejenbekovas nusprendė trečiadienio parade nedalyvauti, nes dviem jo delegacijos nariams buvo nustatyta koronavirusinė infekcija.

„Pagal nustatytą algoritmą Kirgizijos prezidentui Sooronbajui Žejenbekovui, delegacijos nariams ir lydintiems asmenims atvykus į Maskvą buvo atlikti testai dėl COVID-19. Dviejų lydinčių asmenų testų rezultatai buvo teigiami“, – nurodė Kirgizijos lyderio spaudos tarnyba.

Tie asmenys yra prezidento administracijos užsienio politikos departamento vadovas Danijaras Sadykovas ir vienas apsaugininkas.

Rusijos karinis paradas, skirtas paminėti Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacistinę Vokietiją 75-ąsias metines, turėjo įvykti gegužę, bet buvo atidėtas dėl koronaviruso pandemijos.

Prieš pandemiją planuota, kad per paradą šalia Vladimiro Putino stovės Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, taip paliudijant augančią Rusijos tarptautinę įtaką.

Tačiau vietoje jų trečiadienį V.Putiną supo buvusių Sovietų Sąjungos respublikų vadovai, tokie kaip Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, atvykęs su savo dviem sūnumis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius