Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato aktyvistai Londone paliko stovyklavietę, bet tęs protestus

Klimato aktyvistai Londone planuoja nenutraukti savo protesto kampanijos, nepaisant policijos nurodymo palikti stovyklą Trafalgaro aikštėje.
Klimato aktyvistai Londone paliko stovyklavietę, bet tęs protestus
Klimato aktyvistai Londone paliko stovyklavietę, bet tęs protestus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londono policija pranešė, kad aktyvistų grupės „Extinction Rebellion“ protestuotojai privalo palikti aikštę ir išsinešti savo palapines iki pirmadienio vakaro. Pasak policijos pajėgų, tai buvo „proporcingas ir protingas“ sprendimas nutraukti sumaištį.

Nuo protestų pradžios, kai prieš savaitę Londone aktyvistai pradėjo blokuoti kelius, tiltus ir oro uostus, reikalaudami greičiau imtis veiksmų klimato kaitai pažaboti, buvo suimta daugiau nei 1 400 žmonių. Dauguma jų vėliau buvo paleisti, nepateikus kaltinimų.

Antradienį „Extinction Rebellion“ pareiškė, kad paliko Trafalgaro aikštę, bet „tarptautinis maištas tęsiasi“.

Policijos veiksmus pasmerkė daugybė aktyvistų, įskaitant Žaliųjų partijos lyderę parlamentarę Caroline Lucas, pavadinusią įsakymą „dideliu policijos galių viršijimu“, pažeidžiančiu taikių protestuotojų teises.

Londono policijos komisaro padėjėjo pavaduotojas Laurence'as Tayloras pareiškė, kad draudimas rengti protestą Trafalgaro aikštėje paskelbtas dėl to, kad protestuotojai ne kartą nesilaikė savo įsipareigojimų apsiriboti Trafalgaro aikštės rajonu Londono centre.

„Tai buvo operatyvus teisėtvarkos sprendimas, turėjęs padėti mums vėl išjudinti Londoną, – sakė jis. – Po devynias dienas trukusių trukdymų mes manome, kad jis yra visiškai proporcingas ir protingas, norint sukurti tokias sąlygas dėl didėjančio šių protestų poveikio.“

Pasak L.Tayloro, policija imsis „stiprių veiksmų“ prieš visus, dalyvaujančius neteisėtuose protestuose.

Antradienį vienas aktyvistų grupės narys užlipo ant Transporto departamento įėjimo stogo, protestuodamas prieš greitųjų traukinių linijos tiesimo projekte numatytą medžių kirtimą. Sostinės policijos pareigūnai sako, kad prie vyriausybės institucijos buvo suimta keletas protestuotojų, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius