-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klimato kaita kelia pavojų vynuogynams – vyndariai priversti imtis eksperimentų

Jei kas nors dar abejojo didžiule žala, kurią klimato kaita jau padarė vyndarystės sektoriui, daugybę įrodymų buvo galima išvysti kovo pabaigoje Kalifornijos vyno gamintojų „Donkey & Goat“ surengtoje degustacijoje.
Gaisrai Kalifornijoje
Gaisrai Kalifornijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Prie lauko ​​​​staliukų priešais grafičiais išmargintą betono blokelių sieną lankytojai ragavo naujai pasirodžiusių natūralių „Donkey & Goat“ vynų – ir tų vynų nebūtų atpažinę net karščiausi šios įmonės gerbėjai.

Vietoje įprastinio ženklinimo, pabrėžiančio labai specifines atskirų Šiaurės Kalifornijos vynuogynų, besidriekiančių nuo Mendosino ir Sonomos rytuose iki El Dorado ir Siera Nevados priekalnių, ypatybes, 2021 metų „Donkey & Goat“ vynai, kurių buvo siūloma paragauti, buvo arba paženklinti bendrine kilmės nuoroda „California“, arba pagaminti iš iš vynuogių, kurios anksčiau nebūdavo naudojamos.

Vyno gerbėjai, labai vertinantys gėrimus, kurių kilmė tiksliai žinoma, etiketėse ieško konkrečių pavadinimų, vildamiesi, kad tam tikras vynas atspindės tam tikros vietovės ar vynuogyno savybes.

Tai visada buvo „Donkey & Goat“ stiprioji pusė. Anksčiau bet koks vynas, pažymėtas etikete „California“, būdavo pagamintas iš nebrangių vynuogių ir kainuodavo palyginti nedaug.

Tačiau šiais metais tie tiesiog „California“ pažymėti vynai gaminami iš įvairiausių vynuogių – maišomas keleto vynuogynų derlius, siekiant kompensuoti po Šiaurės Kalifornijoje po 2021 metais siautusių gaisrų atsiradusį vynuogių trūkumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius