Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolorado meras: išpuolis LGBTQ naktiniame klube, įtariama, buvo neapykantos nusikaltimas

Kolorado Springso meras pirmadienį pareiškė, kad šaulio išpuolis vakariniame Jungtinių Valstijų mieste esančiame LGBTQ naktiniame klube, per kurį žuvo penki ir buvo sužeista iki 30 žmonių, turi „neapykantos nusikaltimo požymių“.
Kolorado Springse žmonės renkasi budėti ir pagerbti žuvusius per išpuolį naktiniame klube
Kolorado Springse žmonės renkasi budėti ir pagerbti žuvusius per išpuolį naktiniame klube / „Reuters“/„Scanpix“

Policija nustatė, kad šeštadienio vakarą klube „Club Q“ įvykusių šaudynių įtariamasis yra Andersonas Lee Aldrichas, tačiau kol kas neatskleidė išpuolio motyvo.

22 metų A.L.Aldrichą, kuris buvo apsiginklavęs šautuvu ir pistoletu, sutramdė klubo lankytojai, o policija jį sulaikė.

„Motyvas vis dar tiriamas, – televizijos NBC laidai „Today“ sakė Kolorado Springso meras Johnas Suthersas. – Tačiau tai tikrai turi neapykantos nusikaltimo požymių.“

LGBTQ teisių gynimo organizacija GLAAD pažymėjo, kad šaudynės įvyko Translyčių atminimo dienos išvakarėse, kai pagerbiamos transfobinių išpuolių aukos, JAV išaugus priešiškumui LGBTQ bendruomenei.

„Galima nubrėžti tiesią liniją nuo melagingos ir bjaurios retorikos apie LGBTQ asmenis, skleidžiamos ekstremistų ir stiprinamos socialiniuose tinkluose, iki beveik 300 šiais metais pateiktų prieš LGBTQ nukreiptų įstatymų projektų, iki dešimčių išpuolių prieš mūsų bendruomenę, tokių kaip šis“, – sakoma GLAAD prezidentės Sarah Kate Ellis pareiškime.

Kolorado atstovė Brianna Titone, atvirai translytė valstijos įstatymų leidėja, taip pat išskyrė prieš LGBTQ nukreiptą retoriką.

„Kai politikai ir ekspertai ir toliau kartoja tropus, įžeidimus ir dezinformaciją apie translyčių ir LGBTQ+ bendruomenę, tai yra to rezultatas“, – tviteryje rašė B.Titone.

Šis išpuolis buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis prieš LGBTQ bendruomenę JAV nuo 2016 metų, kai per masines šaudynes Orlando Floridoje naktiniame klube žuvo 49 žmonės.

Kolorado valdžia teigė, kad tai dar nebuvo oficialiai kvalifikuota kaip neapykantos nusikaltimas, tačiau kaltinimai pirmojo laipsnio žmogžudyste tikrai bus pateikti.

Prieš šio mėnesio kadencijos vidurio rinkimus JAV translyčių teisės buvo labai aktualus klausimas, respublikonams pateikus daugybę teisės aktų pasiūlymų, kuriais siekiama jas apriboti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius