Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolorado žudikui kelios savaitės prieš nusikaltimą universiteto vadovai buvo pasiūlę rinktis naują karjerą

Jameso Holmeso žlugusios viltys pasiekti akademines aukštumas galėjo pastūmėti įtariamąjį surengti skerdynes Kolorado kino teatre, ketvirtadienį pareiškė kaltintojai.
Jamesas Holmesas teisme
Jamesas Holmesas teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaltintojai ir gynyba ketvirtadienį susitiko teisme aptarti, ar turėtų būti paviešinami J. Holmeso duomenys iš Kolorado universiteto, rašo „The Denver Post“

Gynyba teigia, kad universiteto įrašai bylai neturėtų jokios reikšmės. Kaltintojų nuomone, iš mokslo įstaigos gauta informacija padėtų išsiaiškinti žudynių motyvą.

Universiteto dokumentuose yra įrašų, kad J. Holmesui po jo grasinimų buvo uždrausta pasirodyti Kolorado universiteto teritorijoje, jo magnetinė kortelė, leidžianti patekti į medicinos įstaigas, buvo deaktyvuota, jis neišlaikė egzamino, kuris buvo itin svarbus jo neurobiologijos doktorantūros studijose, o universiteto vadovai galų gale net pasiūlė jam pasirinkti kitą sritį, kurioje jis galėtų daryti karjerą.

„Tai, kas vyksta kaltinamojo gyvenime šiuo metu yra labai svarbu bylai. Visi negatyvūs įvykiai yra susiję su jo sprendimu mesti studijas, užminuoti savo butą, pirkti amuniciją ir sprogmenis bei įvykdyti nusikaltimo aktą“, – kalbėjo kaltintoja Karen Pearson.

Gynėjas Danielis Kingas, priešingai, tvirtino, kad motyvas nusikaltimo, kuriuo įtariamas jo ginamasis, yra visiškai nesvarbus.

Teisėjas savo sprendimo dėl universiteto dokumentų kol kas nepaskelbė. J. Holmesas į teismo salę grįš kitą savaitę, kai bus sprendžiama, ar paviešinti J. Holmeso užrašus, kuriuose jis aprašo būsimų nusikaltimų detales, ir kuriuos jis nusiuntė universiteto psichiatrams.

J. Holmesas įtariamas per naujo filmo apie Betmeną premjerą Kolorado kino teatre premjerą nužudęs 12 ir sužeidęs 58 žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius