Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10 /22:21

Kolumbijos prezidentas atšaukė vyriausiąjį derybininką iš taikos derybų su sukilėliais

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas pranešė, kad dėl naujų sukilėlių atakų atšaukė savo vyriausiąjį derybininką iš taikos derybų su paskutine šalyje tebeveikiančia sukilėlių grupuote, Nacionaline išvadavimo armija (ELN).
Juanas Manuelis Santosas
Juanas Manuelis Santosas atšaukė vyriausiąjį derybininką iš taikos derybų su sukilėliais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad susirėmimai prasidėjo vos pasibaigus dvišalių paliaubų terminui.

J.M.Santosas, trečiadienį sakydamas trumpą kalbą per valstybinę televiziją, pasmerkė šias atakas ir pareiškė iškvietęs Gustavo Bellą iš derybų Ekvadore, kad galima būtų „įvertinti procesą“.

Kolumbijos vyriausybės ir ELN atstovai trečiadienį turėjo susitikti Ekvadore ir aptarti naujų paliaubų sąlygas.

ELN sukilėliai trečiadienį paragino prezidento J.M.Santoso vyriausybę peržiūrėti savo sprendimą trauktis iš taikos derybų ir pareiškė norį tęsti derybas.

„Norime išsaugoti dialogą, kad jo nenutrauktų jokie incidentai, ir raginame juos persvarstyti pasitraukimą nuo (derybų) stalo“, – sakė ELN sukilėlių atstovas Pablo Beltranas.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas šį savaitgalį vyksta oficialaus vizito į Kolumbiją palaikyti taikos derybų pastangų.

Anot JT atstovo Stephane'o Dujarrico, A.Guterresas šeštadienį susitiks su .J.M.Santosu, vyriausybės ir ginkluotųjų pajėgų pareigūnais. JT vadovas taip pat surengs derybas su Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC), Katalikų Bažnyčios, pilietinės visuomenės ir JT misijos vadovais.

Į JT generalinio sekretoriaus darbotvarkę taip pat įtrauktas apsilankymas rajone, kuriame vyksta buvusių FARC kovotojų apmokymai ir reintegracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius