Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konferencija dėl Europos Sąjungos ateities

Europos Parlamentas, Taryba ir Europos Komisija įsipareigojo išklausyti europiečius ir savo kompetencijos srityse atsižvelgti į pateiktas rekomendacijas. Tikimasi, kad ne vėliau kaip 2022 m. pavasarį Konferencijoje bus susitarta dėl išvadų ir pateiktos gairės dėl Europos ateities.

Konferencija dėl Europos ateities yra unikali ir laiku suteikta galimybė Europos piliečiams aptarti Europai kylančius iššūkius ir jos prioritetus. Nesvarbu, iš kur esate ar kuo užsiimate, būtent čia galite pamąstyti apie tai, kokios Europos Sąjungos ateities norite.

Europos piliečiai iš visų visuomenės sluoksnių ir Sąjungos vietų, o pagrindinis vaidmuo formuojant Europos projekto ateitį teks jauniems europiečiams.

Europos, nacionalinės, regionų ir vietos valdžios institucijos, taip pat pilietinė visuomenė ir kitos organizacijos, norinčios organizuoti renginius ir pasiūlyti idėjų.

Kokios yra Konferencijos sudedamosios dalys?

  • Daugiakalbė skaitmeninė platforma – tai vieta, kurioje piliečiai galės dalytis idėjomis ir teikti pasiūlymus internetu. Jie bus renkami, analizuojami, stebimi ir skelbiami visos Konferencijos metu;
  • Decentralizuoti renginiai – virtualūs, fiziniai* ir hibridiniai renginiai, visoje Europoje rengiami asmenų ir organizacijų, taip pat nacionalinių, regionų ir vietos valdžios institucijų;
  • Europos piliečių grupės – aptars įvairias temas ir teiks pasiūlymus; grupės bus reprezentatyvios geografinės kilmės, lyties, amžiaus, socioekonominės padėties ir (arba) įgyto išsilavinimo atžvilgiu;
  • Konferencijos plenarinės sesijos – jose bus užtikrinta, kad nacionalinių ir Europos piliečių grupių rekomendacijos, sugrupuotos pagal temas, būtų nagrinėjamos iš anksto nenustatant siektinų rezultatų ir neapribojant diskusijų iš anksto nustatytomis politikos sritimis. Konferencijos plenarinėse sesijose lygiomis teisėmis dalyvaus Europos Parlamento, Tarybos ir Europos Komisijos atstovai, taip pat visų nacionalinių parlamentų atstovai ir piliečiai. Taip pat bus atstovaujama Regionų komitetui, Ekonomikos ir socialinių reikalų komitetui, socialiniams partneriams ir pilietinei visuomenei. Svarstant su tarptautiniu ES vaidmeniu susijusius klausimus dalyvaus Sąjungos vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai. Dalyvauti gali būti kviečiami pagrindinių suinteresuotųjų subjektų atstovai. Konferencijos plenarinės sesijos išvadas parengs ir paskelbs Vykdomoji valdyba.

Daugiau apie konferenciją galite sužinoti čia: www.futureu.europa.eu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius