Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo DR Ebolos viruso aukų skaičius padidėjo iki 4, žmonės „priešinasi“ ligos stabdymui

Kongo DR per naują Ebolos viruso protrūkį mirusių žmonių skaičius padidėjo iki keturių, sekmadienį pranešė pareigūnai, taip pat nurodydami, kad žmonės priešinasi ligos stabdymo priemonėms. Šį mėnesį kilus naujam Ebolos hemoraginės karštligės protrūkiui, jau užregistruoti šeši jos atvejai, mirė keturi užsikrėtę žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė Šiaurės Kivu provincijos sveikatos apsaugos ministras Eugene'as Syalita.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Pasak jo, vienas pacientas mirė penktadienį, o kitas – šeštadienį. Kiti du Ebolos virusu užsikrėtę žmonės mirė šio mėnesio pradžioje.

Dar du pacientai gydomi specialioje tokiems ligoniams skirtoje ligoninėje Katvoje, nurodė E.Syalita.

Jis skundėsi, kad regiono gyventojai nepakankamai rimtai vertina naują protrūkį.

„Kai kurios šeimos kategoriškai atsisako leisti dezinfekuoti jų namus ar surengti orias ir saugias laidotuves, – sakė jis. – Žmonės dar nesuprato, kad Ebola vėl atsirado. Jiems dar nėra aišku.“

Kaip ir ankstesnių protrūkių atvejais regiono gyventojai atsisako tikėti Ebolos karštligės egzistavimu ir atmeta priemones, kuriomis siekiama sustabdyti viruso plitimą, pavyzdžiui, nepaiso rekomendacijų neliesti sergančiųjų ir neprausti mirusių pacientų.

Ebolos hemoraginė karštligė taip pat vėl pasirodė Gvinėjoje, kur mirė penki žmonės.

Dešimtoji Ebolos karštligės epidemija, kuri Kongo DR buvo paskelbta 2018 metų rugpjūčio 1-ąją, buvo užgniaužta tik pernai birželio 25-ąją. Kova su epidemija užtruko dėl ginkluotų grupių keliamų neramumų ir gyventojų priešinimosi kovos su liga priemonėms.

Per tą epidemiją užregistruota daugiau kaip 2,2 tūkst. mirties atvejų; ji laikoma rimčiausia per Ebolos karštligės istoriją Kongo DR nuo pat ligos atsiradimo 1976 metais.

Ebolos virusu žmonės užsikrečia nuo sergančių gyvūnų. Nuo kito žmogaus galima užsikrėsti per kūno skysčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius