Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcijos skandale skęstanti valdančioji Pietų Korėjos partija keičia pavadinimą

Valdančioji Pietų Korėjos partija jau antrą kartą per pastaruosius penkerius metus keičia pavadinimą, norėdama atsiriboti nuo korupcijos skandalo, kurio sūkuryje atsidūrė nušalinta prezidentė Park Geun-hye, pirmadienį pranešė jos valdyba.
Protestas Pietų Korėjoje
Protestas Pietų Korėjoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pradėsime nuo šiandien rinkti visuomenės pasiūlymus ir pakeisime partijos pavadinimą kaip galima greičiau“, – sakė partijos pirmininkas In Myung-jinas.

„Saenuri“, kitaip dar vadinama Naujuoju Frontu, buvo suformuota 1997 metais sujungus kelias centro ir dešiniojo sparno partijas, o iki 2012 metų ji buvo vadinama Didžiąja nacionaline partija.

Park Geun-hye jos pavadinimą pakeitė bandydama reformuoti partiją ir prieš 2012 metų rinkimus užsitikrinti rinkėjų paramą. Tais metais jos partija ir laimėjo parlamento rinkimus.

Įvairios jos frakcijos ir jų pirmtakės dešimtmečius vadovavo Pietų Korėjai – kai šalyje tebebuvo diktatūra ir vėliau. Po to opozicijoje atsidūrusios partijos kandidatai laimėjo du pastaruosius prezidento rinkimus.

Tačiau prezidentė įsipainiojo į didžiulį korupcijos skandalą, kurio centre atsidūrė jos artima patikėtinė Choi Soon-sil, šalį sukrėtė milžiniški protestai, per kuriuos reikalauta Park Geun-hye atsistatydinimo, o galiausiai parlamentas praėjusį mėnesį pradėjo jos apkaltos procesą.

Šalies Aukščiausiasis Teismas šiuo metu svarsto, ar pritarti šiam parlamento sprendimui. Jei teismas nurodys ją galutinai nušalinti, nauji rinkimai Pietų Korėjoje turės būti surengti per 60 dienų.

Kaip nurodė „Saenuri“ atstovai, dauguma jos narių pritaria pavadinimo keitimo idėjai ir sako, kad tai yra vienintelis būdas suteikti partijai „naują gyvenimą“.

Praėjusiais metais per įstatymų leidėjų rinkimus ši partija prarado didžiausios parlamentinės politinės jėgos statusą ir keli jos parlamentarai, atsiskyrę nuo „Saenuri“, įkūrė naują partiją „Bareun“ (Teisingoji).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius