Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcijos tinklą Rusijoje perpratęs vyras skambučiais keitė teismo sprendimus

Rusijos teisės sistema nusivylęs vyras nusprendė patikrinti teoriją, ar teismo sprendimą išties gali pakeisti vienas skambutis iš Kremliaus ar įtakingo regiono valdininko, pranešė „Svoboda“ radijas.
Telefonas
Telefonas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Korupcija

Permės miesto gyventojas Sergejus Davydovas teigia, kad jam pavyko pakeisti net kelis teismo sprendimus, paskambinus ir prisistačius aukštesnio lygmens teisėju ar pareigūnu.

Pasak S.Davydovo, tai įrodo, kad sovietiniais laikais gimęs posakis „telefoninis teisingumas“ vis dar gyvas ir Vladimiro Putino Rusijoje.

Kalbėdamas Rusijos televizijai „Dožd“ vyras teigė, kad apie šį korumpuotų sprendimų tinklą jam papasakojo bičiulis, dirbęs teisinėje sistemoje.

„Mes išbandėme šį metodą ir viskas pasirodė labai lengva“, – teigė S.Davydovas. Pirmą kartą „telefoninį teisingumą“ jis išbandė mėgindamas išvengti nedidelės jam skirtos baudos. 

Vyro teigimu, paskambinęs ir prisistatęs aukšto rango pareigūnu jis po trumpo pokalbio įtikino teisėją atrasti „įstatymo spragą“.

Rusijos televizija išplatino garso įrašą, kuriame S.Davydovas prisistato Permės regiono teisėjų tarybos vadovu Igoriu Čelombickiu ir paprašo padaryti asmeninę paslaugą bei atleisti nuo bausmės vieną kaltinamąjį.

Pokalbio metu teisėjas bando išsisukinėti, teigdamas, kad pažįsta I.Čelombickį tik iš matymo ir nežino, ar galėtų priimti tokį sprendimą. Tuo metu I.Čelombickiu apsimetęs vyras tikina teisėją, kad šis sprendimas skubus ir reikia priimti jį per artimiausias dešimt minučių.

S.Davydovo teigimu, tokiais metodais jam pavyko paveikti 18 žemesnio rango teisėjų.

S.Davydovo teigimu, tokiais metodais jam pavyko paveikti 18 žemesnio rango teisėjų.

Permės teismas dieną prieš publikuojant šį „Dožd“ televizijos interviu uždraudė publikuoti bet kokius garso ar vaizdo įrašus, susijusius su teisėjų darbu.

Teismo teigimu, ši medžiaga suteikia klaidingą negatyvią informaciją apie teisėjų darbą.

Pats S.Davydovas buvo nubaustas 180 000 rublių (2570 JAV dolerių) bauda, bet jį išgelbėjo V.Putino paskirta amnestija. Jis šiuo metu nebėra kaltinamas, tačiau pokalbių garso įrašai vis dar yra viešai prieinami internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius