-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reitingai svarbiau nei kova su COVID-19? Medikai kritikuoja Lenkijos valdžią

Susirgimų koronavirusu skaičiai Lenkijoje vėl muša rekordus. Tačiau šalies valdančioji „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partija nesiryžta įvesti papildomų ribojimų, kurie pristabdytų pandemijos plitimą. Valdžios kritikai teigia, kad valdantieji neskelbia karantino, nes baiminasi dėl savo reitingų. Be to, visuomenės dėmesį šalyje daugiausia kausto migrantų krizė pasienyje.
Ligoninė Lenkijoje
Ligoninė Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Varšuvoje susirinko Medicinos taryba, kuri susitiko ir su šalies premjeru Mateuszu Morawieckiu. Medicinos tarybos narė, profesorė Magdalena Marczynska po pasitarimo teigė, kad „artimiausiu metu nereikėtų tikėtis, kad valdžios politika kovoje su koronavirusu pasikeis“.

Tiesa, ji informavo, kad Lenkijoje pasiskiepyti trečiąja, stiprinančiąja vakcinos doze, bus galima anksčiau nei praėjus šešiems mėnesiams po antrosios dozės gavimo. Prieš tai kalbėta, kad tokia galimybė bus tik po pusmečio.

Tuo metu Lenkijos sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis teigė, kad artimiausiomis savaitėmis susirgimų skaičius šalyje gali pasiekti savo piką. Pasak jo, neatmetama, kad Lenkijoje kasdien gali būti fiksuojama ir 35 tūkst. naujų užsikrėtimų atvejų.

15min kalbinti ekspertai iš Lenkijos teigė, kad šalies valdžia turėtų imtis griežtesnių priemonių kovojant su koronavirusu, tačiau esą tai daryti vengiama ir dėl politinių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius