Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova su opozicija Rusijoje: už užrašą „Putinai, išeik!“ – smūgis peiliu

Rusijos Krasnodaro krašte užpultas judėjimo „Solidarumas“ aktyvistas, opozicionierius Viktoras Čirikovas. Jam smogta peiliu už tai, kad ant vyro automobilio stiklo buvo užrašas „Putinai, išeik!“.
Vladimiro Čirikovo automobilis
Vladimiro Čirikovo automobilis / Nuotr. iš „Twitter“

„Novaja gazeta“ rašo, kad V.Čirikovas buvo užpultas antradienio rytą kelyje tarp Krasnodaro ir Lenino kaimo. „Aš sustojau, o prie mano automobilio privažiavo ir sustojo mėlynas „devintukas“ (9 modelio „VAZ“ automobilis, - red. past.)“, - pasakojo V.Čirikovas.

Prie jo automobilio iš abiejų pusių priėjo du vyrai ir keikdamiesi ėmė jam priekaištauti dėl ant galinio automobilio stiklo buvusio užrašo „Putinai, išeik!“, kuriuo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo raginamas atsistatydinti.

Prie jo automobilio iš abiejų pusių priėjo du vyrai ir keikdamiesi ėmė jam priekaištauti dėl ant galinio automobilio stiklo kabojusio užrašo „Putinai, išeik!“

V.Čirikovas atsakė, kad turi teisę taip rašyti ir galvoti. Tuomet vienas vyras bandė jam smogti peiliu pro atidarytą automobilio langą. Opozicionierius spėjo atkišti ranką. Peilis pervėrė kairės rankos delną.

V.Čirikovas, jaunystėje užsiiminėjęs kovos menais, iššoko iš automobilio ir parvertė ant žemės vieną iš „Putino gerbėjų“. Užpuolikai spruko į savo automobilį, o V.Čirikovas sėdo į savo „Žiguli“ ir nuvažiavo. Vėliau jis pastebėjo, kad sužeista ne tik jo ranka, bet ir kojos.

V.Čirikovas nesikreipė į policiją, nes mano, kad tai beprasmiška. Dėl savo opozicinės veiklos jis buvo užpultas 2011 ir 2013 m., bet policija nesugebėjo surasti užpuolikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius