Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovai su smurtu prieš gydytojus minėti – speciali atmintina diena

Grupė Seimo narių siūlo naują atmintiną dieną – ja norima pažymėti kovą su smurtu prieš gydytojus. „Ma­nau, kad tik­rai pa­dė­tų mums ne tik tuo­met, kai kas nors nu­si­žu­do, at­kreip­ti dė­me­sį į šias pro­ble­mas, bet nuo­lat, kas me­tus stebėti (situaciją – BNS) ir iš es­mės im­tis prie­mo­nių“, – pateikdama At­min­ti­nų die­nų įsta­ty­mo pataisą sakė viena iš jos iniciatorių Jurgita Sejonienė.
Medicina
Medicina / 123RF.com nuotr.

Pagal projektą, kovo 12-oji Lietuvoje būtų minima kaip Europos kovos su smurtu prieš gydytojus ir asmens sveikatos specialistus diena. Tokį siūlymą inicijavo Seimo Smur­to ir sa­vi­žu­dy­bių pre­ven­ci­jos ko­mi­si­ja.

„Ne kar­tą svars­tė­me ko­mi­si­jo­je klau­si­mą dėl mo­bin­go svei­ka­tos prie­žiū­ro­je. Aiš­ku, sri­tis nė­ra iš­skir­ti­nė ta pras­me, kad ne tik as­mens svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­go­se dir­ban­tys žmo­nės patiria mo­bin­gą, ho­ri­zon­ta­lų, ver­ti­ka­lų, koks jis be­bū­tų, ar dėl na­tū­ra­lių, nor­ma­lių san­ty­kių su pa­cien­tais. Bet, ma­tyt, ryš­kes­nė ne­gu ki­to­se vie­šų­jų pa­slau­gų sri­ty­se. Iš tie­sų ži­no­me ne vieną re­zo­nan­si­nį at­ve­jį, kai, de­ja, dėl tų prie­žas­čių svei­ka­tos prie­žiū­ros dar­buo­to­jai pa­si­traukė iš gy­ve­ni­mo“, – Seime kalbėjo J.Sejonienė.

„Darbietis“ Vytautas Gapšys stebėjosi, ką pakeis tokios dienos įrašymas į įstatymą.

„Ar tik­rai mes tu­ri­me tai nu­ma­ty­ti įsta­ty­mu? Mes tik­rai ga­li­me mi­nė­ti tas die­nas. Ką pa­keis įra­šy­mas į tą įsta­ty­mą? Mes tuo­met pri­dė­si­me vi­sų die­nų, dar at­si­ras de­šimt pa­siū­ly­mų. Man at­ro­do, tai yra jau per­tek­li­nis da­ly­kas. Tik­rai už tai, kad bū­tų ga­li­ma mi­nė­ti, pa­mi­nė­ti, tai yra Eu­ro­pos ko­vos su smur­tu prieš gy­dy­to­jus ir as­mens svei­ka­tos spe­cia­lis­tus die­na. Ar bū­ti­na tai da­ry­ti įsta­ty­mu ir dėl to dar pa­pil­do­mai gaiš­ti lai­ką?“ – teigė jis.

Lietuvoje Atmintinų dienų sąraše yra 72 įrašai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius