-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovoje su prabangius automobilius nuolat apdergiančiais balandžiais griebėsi šiaudo

Turtingi Bristolio gyventojai sugalvojo, kaip kovoti su paukščiais, kurie tuštinasi ant jų prabangių automobilių – medžių šakas „padabino“ smaigaliais. Gamtosaugininkai dėl tokio sprendimo pakraupo.
Kovoje su balandžiais griebėsi šiaudo.
Kovoje su balandžiais griebėsi šiaudo. / „Twitter“ nuotr.

Kaip rašo portalas, independent.co.uk, šiais smaigaliais esą buvo „papuošti“ medžiai, esantys Bristolio dalyje, kurioje gyvena turtingieji.

Žaliųjų partijos atstovė tvirtino, kad tokie spąstai paukščiams absoliučiai netinkami.

Vienas gyventojas, kuris panoro išlikti anonimu, patvirtino, kad spąstai „skirti išimtinai nuo paukščių tuštinimosi apsaugoti automobiliams“, tarp kurių daugybė prabangių BMW ir „Audi“.

„Turime didelę problemą su paukščiais, kurie čia tuštinasi. Jie renkasi šioje teritorijoje. Mes išbandėme kitus metodus, kad paukščiai išsigąstų. Vis dėlto niekas neatbaidė jų“, – kalbėjo vienas rajono gyventojas.

Tokie smaigaliai esą dažnai naudojami prekybos centruose – kad pirkėjai būtų apsaugoti nuo staiga „iš dangaus nukritusios dovanėlės“.

Vis dėlto tokie smaigaliai medžiuose pasitaiko rečiau.

Žaliųjų partijos atstovė Paula O'Rourke, sakė, kad, kiek jai žinoma, tokių veiksmų imtasi privačioje žemėje. Vis dėlto, anot jos, gėda matyti, kai taip elgiamasi su paukščiais – ypatingai vien tam, kad būtų apsaugoti automobiliai.

„Kartais yra pernelyg lengva pamiršti, kokią naudą mes gauname iš medžių ir žalių erdvių bei ir iš laukinių gyvūnų mūsų aplinkoje, mieste“, – priminė ji.

„Twitter“ vartotoja Jennifer Garrett parašė: „Bristolio Cliftono rajone į medžius buvo įkelti smaigaliai, atbaidantys balandžius. Ar kas nors tai matė anksčiau? Kaip tai leidžiama?“

Jos komentaru buvo pasidalinta daugiau kaip 2000 kartų, o daugelis socialinio tinklo vartotojų pasmerkė tokį poelgį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius