Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kovoti Ukrainai padeda ne tik ginklai, o įsiverždama Rusija rėmėsi pasenusia informacija

Rusija nesusidūrė su kariniu pasipriešinimu aneksuodama Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį 2014 metais. Dalies visuomenės nepažadino ir tais pačiais metais prasidėjęs karas Rytų Ukrainoje. Tačiau dabar būtent Ukrainos žmonių vienybė ir nepasidavimas leidžia jiems laikytis prieš teoriškai daug stipresnį priešą. Istorikas Alvydas Nikžentaitis interviu 15min teigė, kad įsiverždama į Ukrainą Rusija vadovavosi bent dešimtmečiu pasenusiu ukrainiečių visuomenės suvokimu. Todėl, nors tikėjosi būti sutikta su gėlėmis, Maskva buvo pasveikinta patrankomis.
Mariupolis
Mariupolis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nesvarbu, kuriame mieste būtų susitelkę Ukrainos gynėjai – Donbase, Kyjive, ar šiuo metu rusų užimtame Chersone – juos vienija nenoras pasiduoti.

Apsuptame Mariupolio mieste žmonės jau daugiau nei pusantro mėnesio yra daužomi raketomis, aviacija, tačiau „Azovstal“ gamykloje esantys jūrų pėstininkai ir „Azov“ pulko kariai pasiduoti okupantams atsisako bei tikina kovosiantys iki galo.

Mykolajive ​​prie Juodosios jūros Ukrainos kariškiai priešinosi nuoseklioms Rusijos atakų bangoms ir, nepaisydami naktinių apšaudymų, sugebėjo nustumti užpuolikus atgal į Chersono miestą, kur jie susidūrė su protestuojančiais vietos gyventojais.

Stoiškas ukrainiečių pasipriešinimas ir tvirtybė sugriovė Rusijos planą greitai patekti į Kyjivą arba užgrobti šalies Juodosios jūros pakraščius.

Tai taip pat žlugdo Kremliaus planus greitai užimti Rytų Ukrainą, siekiant sukurti sausumos koridorių tarp Maskvos remiamų apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko respublikų su Rusijos kontroliuojamu Krymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius