Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 02 /15:24

Kraupus radinys Palmyros mieste: masinėje kapavietėje – moterų ir vaikų kūnai

Palmyros miestą iš „Islamo valstybės“ džihadistų atkovojusios Sirijos režimo pajėgos surado masinę kapavietę. Joje – 42 ne tik karių, bet ir moterų, vaikų kūnai, pranešė Sirijos naujienų agentūra „SANA“.
Masinė kapavietė Irake
Masinė kapavietė Irake / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liudininkų teigimu, kapavietėje dauguma kūnų buvo nukirstomis galvomis. Kraupus radinys aptiktas šiaurės rytiniame Palmyros miesto rajone. Manoma, kad ten kurį laiką ir vyko civilių žudynės.

Žudomi buvo „Islamo valstybės“ reikalavimams nepaklusę vietiniai gyventojai ir kitatikiai, nesutikę atsiversti į islamo religiją.

„Jie buvo nužudyti arba nukertant galvą arba sušaudant“, – sakė režimo pajėgų kariškis, dar pridūręs, kad rastieji palaikai perkelti į karo ligoninę provincijos sostinėje Chomse, kai kurie jų jau atpažinti.

Sekmadienį Sirijos armija, remiama Rusijos pajėgų, atkovojo Palmyrą ir joje esančių UNESCO paveldo objektų griuvėsius iš IS kovotojų, kurie šią vietovę užėmė 2015-ųjų gegužę.

Per beveik 10 mėnesių buvimo Palmyroje džihadistai nužudė mažiausiai 280 žmonių, nurodo Londone įsteigta žmogaus teisių gynimo organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“, kuri patvirtino masinės kapavietės radimą.

Praėjusiais metais panaši „Islamo valstybės“ masinė kapavietė rasta Irako Sindžaro mieste.

Jaunos moterys buvo paimtos į sekso vergiją, o vyresnės ir visi vyrai – išžudyti. Ypač kentėjo jazidų atšakos tikintieji, kurie buvo tiesiog masiškai naikinami ir įvardinami kaip „velnio garbintojai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius