Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus opozicijos ataskaita: Ramzano Kadyrovo armija – grėsmė Rusijai

Antradienį išplatinama Rusijos opozicijos veikėjų parengta ataskaita apie Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą rodo, kad 30 000 karių privati armija gali kelti grėsmę Rusijos saugumui, rašo „New Times“.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Ataskaita, pavadinta „Kadyrovas: grėsmė nacionaliniam saugumui“, tapo nauju etapu konflikte tarp Rusijos opozicijos atstovų ir Ramzano Kadyrovo, įvardinusio juos kaip „valstybės priešus“ ir „išdavikus“.

Simboliška, kad ji išleidžiama praėjus beveik metams nuo Boriso Nemcovo nužudymo, kurio organizavimu kaltinami Čečėnijos lyderiui artimi asmenys ir jo kariai.

„New Times“ žurnale išplatintoje ataskaitos dalyje Ilija Jašinas R.Kadyrovo asmeninę armiją vadina „tikriausiai geriausiai kariniams veiksmams pasiruošusia grupuote Rusijoje“.

I.Jašino teigimu, R.Kadyrovas savo armijos narius jau išbandė kovose Rytų Ukrainoje, kur jie buvo siunčiami paremti vietinių sukilėlių nuo pat 2014 metų vasaros.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad Čečėnijos kariai įvykdė įvairius įstatymų pažeidimus Rusijos teritorijoje, tačiau jų suvaldyti nesugebėjo netgi Rusijos teisėsauga.

„Pastaraisiais metais Kadyrovo kariai aktyviai veikia Maskvoje“, – rašoma ataskaitoje. „Nors jų pagrindinė paskirtis yra ginti savo boso režimą Čečėnijoje, tačiau jie nori daugiau veiksmų laisvės Rusijoje“, – pridūriama ten.

I.Jašino manymu, R.Kadyrovo kariai demonstruoja neįtikėtiną lojalumą ir pasitiki savo vado sprendimais. Pats Čečėnijos lyderis investuoja didelius pinigus, kad paverstų šią asmeninę armiją moderniomis ir mobiliomis karinėmis pajėgomis.

VIDEO: Угроза национальной безопасности

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius