Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius atrėžė Juodkalnijai: „Rusija nesikišo, nesikiša ir nesikiš į kitos valstybės vidaus reikalus“

Kremlius pirmadienį užsipuolė Juodkalniją, kurios prokuroras apkaltino Rusijos valstybės subjektus dalyvavus įtariamame sąmoksle įvykdyti perversmą per praėjusių metų rinkimus.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Juodkalnija Rusija

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas šiuos įtarimus pavadino „absurdiškais ir neatsakingais“.

„Rusija nesikišo, nesikiša ir nesikiš į kitos valstybės vidaus reikalus, ypač – Juodkalnijos, su kuria palaikome labai gerus santykius“, – sakė jis žurnalistams.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas taip pat pasmerkė „nepagrįstus įtarimus mums ir mūsų šaliai“.

Juodkalnijos specialusis prokuroras Milivojė Katničius sekmadienį apkaltino Rusijos valstybę dalyvavus įtariamame sąmoksle per spalio rinkimus užimti parlamentą ir nužudyti buvusį premjerą Milo Džukanovičių.

„Anksčiau turėjome įrodymų, kad (su sąmokslu) susijusios rusų nacionalistų struktūros, bet dabar – ir (įrodymų), kad tam tikru lygiu buvo įsitraukę Rusijos valstybės subjektai“, – vietos žiniasklaidai sakė M.Katničius.

„Rusijos valstybės organai privalo ištirti, kurie subjektai yra susiję, ir pradėti šių veiksmų baudžiamąjį tyrimą“, – pridūrė jis.

Juodkalnijos prokurorai sąsajomis su sąmokslu įtaria 25 žmones, daugiausia – serbus, ir paskelbė dviejų rusų paiešką.

Vienas įtariamųjų yra Rusijos karinio atašė Lenkijoje padėjėjas Eduardas Sismakovas, kuris, kaip manoma, yra šio sąmokslo, kurio tikslas buvo sutrukdyti Juodkalnijai įstoti į NATO, architektas, sakė M.Katničius.

Tarp įtariamųjų yra ir du įtakingi prorusiški įstatymų leidėjai iš opozicinio Demokratinio fronto (DF): Andrija Mandičius ir Milanas Kneževičius. Praėjusią savaitę buvo panaikinta jų teisinė neliečiamybė, kad deputatams galima būtų pateikti įtarimus ir, galbūt, areštuoti.

Tačiau tuojau po šio balsavimo parlamente Juodkalnijos vyriausiasis prokuroras paskelbė teisiškai privalomą nurodymą, kad deputatai būtų palikti laisvėje.

DF griežtai nusistatęs prieš Juodkalnijos pastangas įstoti į NATO, bet neigia esantis kaip nors susijęs su mėginimu surengti perversmą. Partija tvirtina, kad šie kaltinimai yra sufabrikuoti vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius