Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: JAV visą Rusijos vadovybę laiko priešu

Maskva pareiškė, kad pirmadienį pagal vadinamąjį sankcijų įstatymą JAV paskelbtas Kremliui artimų oligarchų ir politikų sąrašas rodo, kad Jungtinės Valstijos į visą Rusijos vyriausybę vertina kaip priešą.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / „Sputnik“ nuotr.

Prezidento Donaldo Trumpo administracija pirmadienį vėlai vakare paskelbė nekantriai lauktą sąrašą, kuriame yra 114 rusų politikų ir 96 oligarchai, suklestėję Vladimiro Putino valdymo metais. Šis sąrašas sudarytas vykdant Kongreso reikalavimą nubausti Maskvą už kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus.

Prezidento V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas antradienį žurnalistams sakė, kad Maskvai reikia laiko išanalizuoti sąrašą, kiurį pavadino „beprecedenčiu“ savo apimtimi.

„Reikia išanalizuoti šią publikaciją, išanalizuoti konkrečiai šio maksimaliai plataus sąrašo, kuriame minimi aukščiausi Rusijos vadovybės nariai, o tai gana beprecedentis dalykas, paskelbimo faktą“, – sakė D.Peskovas.

Pasak jo, Rusija dar nesupranta, kaip tai paveiks į sąrašą įtrauktus asmenis, jų veiklą ir reputaciją užsienyje.

„Tik po analizės tikriausiai bus galima pateikti kokias nors išvadas. Šiuo atveju nebūčiau linkęs skubėti“, – pažymėjo Kremliaus atstovas.

„Ne pirmą dieną gyvename mūsų atžvilgiu reiškiamos agresijos sąlygomis, todėl čia negalima pasiduoti emocijoms – pirmiausia reikia viską suprasti, o tada jau suformuluoti savo poziciją“, – pridūrė jis.

D.Peskovas ragino pirmiausia nuodugniai išnagrinėti sąrašą bei galimą jo poveikį, bet atkreipė dėmesį ir į minėto įstatymo pavadinimą: „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“ (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA).

„Faktiškai visi de facto įvardijami Jungtinių Valstijų priešininkais“, – sakė jis.

Pats D.Peskovas yra įtrauktas į pirmadienį paskelbtą sąrašą. Paprašytas tai pakomentuoti, jis sakė, kad vertina tai visiškai abejingai, nes „visi yra tame sąraše“.

Kremlius taip pat nurodė nelaikantis JAV administracijos paskelbto pareiškimo, jog šiuo metu neketinama skelbti naujų sankcijų Rusijai, kažkokiomis tvirtomis garantijomis. Pasak D.Peskovo, naujos sankcijos gali būti įvestos vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius