-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius pasigedo detalių D.Trumpo kvietime į G-7 forumą

Kremlius pirmadienį pareiškė negavęs išsamios informacijos apie JAV prezidento Donaldo Trumpo pasiūlymą įtraukti Rusiją į išplėsto formato G-7 viršūnių susitikimą vėliau šiais metais.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečių lyderis sekmadienį pavadino Didįjį septynetą „labai pasenusia šalių grupe“. Jis teigė norįs surengti išplėsto formato forumą ir į jį pakviesti Rusiją, Pietų Korėją, Australiją bei Indiją.

Susitikimas turėjo vykti vaizdo konferencijos būdu birželį, tačiau D.Trumpas paskelbė, kad atidės renginį ir sieks organizuoti tiesioginį vadovų sąskrydį.

Planuojamą renginį „G-10 ar G-11“ pavadinęs D.Trumpas pareiškė, jog „bendrais bruožais“ jau aptarė šį klausimą su keturių šalių lyderiais.

Tačiau Maskva pažymėjo daugiau negirdėjusi apie JAV prezidento pasiūlymą, pabrėždama, jog lieka neaišku, ar jis apskritai yra „oficialus“.

„Nežinome šio siūlymo detalių“, – pirmadienį žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Anot jo, po D.Trumpo komentarų iškilo nemažai klausimų – pavyzdžiui, kokiu lygiu bus atstovaujamos papildomos valstybės, ir kokia bus renginio programa.

D.Peskovas pridūrė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palaiko dialogą visais klausimais, tačiau jam reikia išgirsti „daugiau informacijos, kurios dar neturime“, kad galėtų atsakyti į pasiūlymą.

Rusija iš Didžiojo aštuoneto buvo pašalinta 2014 metais po to, kai užėmė Ukrainos Krymo pusiasalį. Tarptautinė bendruomenė šios aneksijos nepripažįsta.

G-7 grupei priklausančios ekonomiškai išsivysčiusios valstybės – Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir Jungtinės Valstijos – kasmet susitinka aptarti tarptautinio ekonomikos koordinavimo klausimų.

D.Trumpas anksčiau yra sakęs palaikąs Rusijos grįžimą į G-7 klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius