-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius ruošia permainas Donecke: Aleksandras Zacharčenka jau „nurašytas“

Rusijos naujienų agentūra „Novyj Region“ pranešė apie numatomas permainas Donecke ir dabartinio „liaudies respublikos“ premjero Aleksandro Zacharčenkos nuvertimą iš posto. Kaip rašo tvn24.pl, jį pakeisti turėtų Minsko taikos derybose dalyvavęs separatistų atstovas Denisas Pušylinas, o jo pavaduotoju – finansinis aferistas, siejamas su Rusijos grupe „MMM“, Aleksejus Muratovas.
Donecko teroristų vadeiva Aleksandras Zacharčenka
Donecko teroristų vadeiva Aleksandras Zacharčenka / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Dabartinis „premjeras“ bus priverstas trauktis, nes juo nepatenkinti nei apsišaukėliškosios „Donecko liaudies respublikos“ gyventojai, nei Kremlius.

„A.Zacharčenka jau netrukus bus nustumtas nuo valdžios, o į naujos valdžios ratą bus priimtas A.Muratovas, susijęs su kontraversiškai vertinamu „MMM“ lyderiu Sergejumi Mavrodijumi. Į Donecką A.Muratovas atvyko pasprukęs iš Indijos, kur dvejus metus mėgino kurti vietines MMM struktūras, apgaudinėdamas kelių šios šalies valstijų gyventojus. Sukčiai su A.Muratovu priešakyje organizavo susitikimus, seminarus, konferencijas, prisidengdami labdaringa veikla“, – rašo agentūros puslapis nr2.ru.

„MMM“ grupė yra 1989 metais įsteigta įmonė, sukūrusi didžiausią Rusijos istorijoje finansinę piramidę, tokiu būdu apgaudama milijonus rusų, kurie prarado milijardus dolerių. 

Agentūros „Novyj Region“ teigimu, iš Indijos pasprukęs ir pernai gegužę į Donbasą atvykęs A.Muratovas „aktyviai įsijungė į „Donecko liaudies respublikos“ kūrimą, taip pat organizavo pagalbą vietos gyventojams“. Jis turėtų tapti pirmuoju naujojo apsišaukėliškos respublikos premjero pavaduotoju. „D.Pušylinas labai greitai užims A.Zacharčenkos vietą, nes pastarasis yra „nurašytas“ kaip nuostoliai su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis“, – teigia Rusijos agentūra.

A.Zacharčenka kol kas kalbų apie pasikeitimus nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius