Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: Rusija atvira siūlymui surengti V.Putino susitikimą su D.Trumpu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tebėra pasiruošęs susitikti su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, nepaisant Rusijos diplomatų išsiuntimo iš daugybės Vakarų valstybių dėl „Skripalio bylos“, trečiadienį pareiškė Kremlius.
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas
Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai priklauso nuo JAV, tačiau Rusija tebelieka atvira“, – žurnalistams sakė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

D.Peskovas: „Putinas ir Rusija pasiruošę abiems pusėms naudingiems ir patikimiems santykiams su visomis valstybėmis, įskaitant JAV, kiek mūsų varžovai arba partneriai patys tam pasiruošę.“

„Putinas ir Rusija pasiruošę abiems pusėms naudingiems ir patikimiems santykiams su visomis valstybėmis, įskaitant JAV, kiek mūsų varžovai arba partneriai patys tam pasiruošę“, – pridūrė jis.

D.Peskovas nurodė, kad Rusija šiuo metu neturi informacijos, ar D.Trumpas pasiruošęs susitikti su V. Putinu, Vašingtonui nusprendus išsiųsti daugiau nei 60 diplomatų.

Mažiausiai 25 šalys paskelbė apie Rusijos diplomatų išsiuntimą, atsakydamos į kovo 4-osios išpuolį prieš buvusį Rusijos dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukrą Anglijos mieste Solsberyje.

Apkaltindami Maskvą, Londonas ir jo sąjungininkai atkreipė dėmesį į SSRS mokslininkų sukurtos nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ („Naujokas“) panaudojimą, ankstesnius išpuolius Rusijose prieš disidentus ir pastarųjų metų Maskvos agresijos apraiškas, tokias kaip Krymo aneksija ir tariamai Kremliaus vykdomas kibernetines atakas.

Vašingtonas ėmėsi vienų griežčiausių atsakomųjų priemonių, išsiųsdamas 60 Rusijos diplomatus. Tai buvo naujas smūgis JAV ir Rusijos santykiams, praėjus mažiau nei savaitei po to, kai D.Trumpas pasveikino Putiną su pergalę prezidento rinkimuose ir užsiminė apie susitikimo galimybę „artimoje ateityje“.

Kremlius kategoriškai atmeta kaltinimus, kad Rusija kaip nors prisidėjusi prie Skripalio apnuodijimo, o D.Peskovas trečiadienį nesureikšmino diplomatinės krizės rimtumo.

„20 ar 30 šalių yra tik dalis pasaulinės bendruomenės. Ji yra daug didesnė ir įvairesnė, ją sudaro daugybė kitų šalių“, – sakė D.Peskovas.

Jis tvirtina, kad Londonas vis dar neįtikino kai kurių Didžiąją Britaniją parėmusių valstybių, kad būtent Rusija atsakingą už ataką.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova savo ruožtu sakė, kad Maskva „tinkamai“ atsakys į diplomatų išsiuntimą.

„Svarstome (atsakomąsias) priemones kiekvienai valstybei“, – sakė ji žurnalistams.

Anot M.Zacharovos, diplomatų išsiuntimą Kremlius vertina kaip „provokaciją, sukelsiančią labai rimtų ilgalaikių pasekmių taikai ir stabilumui pasaulyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius