Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 16 /22:00

Kremlius tebesitiki dialogo su JAV nepaisant Sirijai suduotų smūgių

Kremlius tebesitiki dialogo su Vašingtonu nepaisant JAV vadovaujamų smūgių, praėjusią savaitę suduotų Maskvos sąjungininkei Sirijai, pirmadienį pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Tikimės, kad kai mūsų kolegos amerikiečiai išspręs savo vidines problemas, prasidės kažkokia komunikacija, nepaisant visos žalos mūsų dvišaliams santykiams, kurią šiuo metu daro Vašingtonas“, – pirmadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

VIDEO: Vaizdo įraše — iš povandeninio laivo Sirijos link paleista raketa

Jis pridūrė, kad kol kas nevyksta jokios diskusijos tarp abiejų šalių dėl galimo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir V.Putino susitikimo.

JAV, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija praėjusį savaitgalį raketomis smogė numanomiems cheminių ginklų objektams Sirijoje, praėjus savaitei po atakos Dumos mieste šalia Damasko, kur civiliai, pasak Vakarų šalių, buvo paveikti nuodingomis dujomis.

Maskva tvirtino, kad šiais JAV vadovaujamais veiksmais siekta nuversti Sirijos lyderį Basharą al Assadą ir kontroliuoti Rusijos įtaką pilietinio karo nuniokotoje šalyje.

Dėl JAV vadovaujamos koalicijos smūgių įtariamai Sirijos cheminių ginklų infrastruktūrai smarkiai išaugo įtampa tarp Vašingtono ir Maskvos. V.Putinas „griežtai“ pasmerkė smūgius, kuriuos pavadino „agresijos prieš suverenią valstybę, kuri yra kovos su terorizmu priešakyje, aktu“.

Rusija šeštadienį nesugebėjo įtikinti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos pasmerkti JAV, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos suduotų karinių smūgių Sirijoje.

Baltieji rūmai: D.Trumpas vis dar norėtų susitikti su V.Putinu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vis dar norėtų susitikti su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, pirmadienį Baltųjų rūmų atstovę Sarah Sanders citavo agentūra „Bloomberg“.

„Prezidentas vis dar norėtų surengti su juo derybas. Jis mano, kad geri santykiai su juo (V.Putinu) yra geriausias variantas visam pasauliui“, – teigė S.Sanders.

D.Trumpas yra ne kartą sakęs esantis pasiruošęs surengti derybas su Rusijos prezidentu bei pamėginti pagerinti Vašingtono ir Maskvos santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius