Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22 /13:35

Kremlius vis labiau grimzta į karą Sirijoje – apšaudyta Rusijos ambasada Damaske

Rusija pirmadienį pareikalavo, kad būtų imtasi veiksmų, kai į jos ambasados Damaske teritoriją nukrito sviedinys.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas stengėsi nuraminti Izraelį dėl Maskvos vykdomo savo pajėgų stiprinimo Sirijoje, į kurią, pasak amerikiečių pareigūnų, buvo pasiųsti ir 28 rusų kovos lėktuvai.

Maskva nurodė, kad minosvaidžio sviedinys ambasados komplekso teritorijoje nukrito sekmadienį, nepadarydamas jokios žalos. Dėl šio incidento Rusija apkaltino pajėgas, kovojančias su prezidento Basharo al Assado režimu, ir jų „rėmėjus iš užsienio“.

„Laukiame aiškios pozicijos dėl šito teroristinio akto iš visų tarptautinės bendruomenės narių, taip pat ir iš regiono šalių“ , – rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime.

„Reikalingi ne tik žodžiai, bet ir konkretūs veiksmai“, – priduriama jame.

Jungtinės Valstijos sako, kad Rusija, viena iš vos kelių likusių B.al Assado režimo sąjungininkių, telkia karius ir karinę techniką Sirijoje.

Damasko Mazros rajone esanti Rusijos diplomatinė atstovybė buvo apšaudyta ir anksčiau. Gegužę vienas asmuo žuvo nuo netoliese nukritusio ir sprogusio minosvaidžio sviedinio. Balandį trys žmonės buvo sužeisti, kai sviedinys pataikė į ambasados teritoriją.

Jungtinės Valstijos sako, kad Rusija, viena iš vos kelių likusių B.al Assado režimo sąjungininkių, telkia karius ir karinę techniką Sirijoje. Tai kursto būgštavimus, kad Maskva rengiasi kovoti kartu su režimo pajėgomis.

Pirmadienį du amerikiečių pareigūnai naujienų agentūrai AFP nurodė, kad Rusija aerodrome Sirijos vakarinėje Latakijos provincijoje dislokavo 28 kovos lėktuvus.

Atsiuntė ir penkis naikintuvus

Damaskas gavo naujų karo lėktuvų ir žvalgybos orlaivių iš Maskvos kovoti su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, antradienį pranešė šaltinis armijoje.

wikipedia.com nuotr./Su-27 naikintuvas
wikipedia.com nuotr./Su-27 naikintuvas

„Mūsų oro pajėgoms buvo pristatyti mažiausiai penki naikintuvai iš Maskvos, taip pat žvalgybos orlaivių, kurie leis su didesniu tikslumu identifikuoti taikinius“, – AFP sakė aukšto rango kariškis, kuris pageidavo likti anonimas.

Maskva taip pat atsiuntė kitos „modernios karinės įrangos kovoti su ekstremistais“, – nurodė jis.

„Tai gynybos ir puolimo ginklai“, įskaitant „modernią ginkluotę, kuri leidžia tikslaus taikymo ir valdomąsias raketas“, – sakė kariškis.

„Sirijoje ima jaustis Rusijos ginklų poveikis, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad „Sirijos kariškiai pradėjo juos naudoti Deir Ezoro ir Rakos miestuose, ypač prieš IS pozicijas.“

Kitas šaltinis armijoje Latakijoje sakė AFP, kad Damasko pajėgos „gavo Rusijos žvalgybos lėktuvų, kurie leis Sirijos antžeminėms ir oro pajėgoms tiksliai identifikuoti taikinius“. Tarp atsiųstų ginkų taip pat yra „radarų ir infraraudonųjų žiūronų“, – sakė šaltinis.

Per oro smūgius žuvo 38 „Islamo valstybės“ kovotojai

Mažiausiai 38 grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojai žuvo per antskrydžius, kuriuos Damasko režimas surengė prieš tris džihadistų kontroliuojamus miestus centrinėje Sirijos dalyje, antradienį paskelbė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.

Kaip AFP nurodė „Syrian Observatory for Human Rights“ direktorius Rami Abdel Rahmanas, oro smūgiai pirmadienį buvo suduoti taikiniams Palmyroje ir kituose dviejuose Homso provincijos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius