Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės Rubliovkoje ypatumai

Pasaulio krizės gniaužtai palietė ir Rusijos turtuolių prieglobstį Rubliovką. Šio elitinio Maskvos rajono gyventojai vienas per kitą pasakoja apie vagystes iš jų namų.
Rusijos turtuoliai
Rusijos turtuoliai mėgsta prabangą, o jų tarnai neatsispiria pagundai ką nors nugvelbti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dabar Rubliovkoje girtis savo turtais nebemadinga, nors gyvenimo sąlygos ir būdas mažai pasikeitė. Nors jos gyventojai ir patyrė milijoninius nuostolius, jie vis tiek samdo vairuotojus bei namų tvarkytojas, kurios dažnai pasirodo esančios paprasčiausios vagilės. Tačiau jei anksčiau jos vogė briliantus ir safyrus, dabar tenkinasi brangiais šampūnais, kremais, lūpų dažais ar net kojinėmis bei tualetiniu popieriumi.

„Man labai pasisekė. Vairuotojas ir tarnaitė mano namuose dirba jau daug metų“, – džiaugiasi Darja Doncova, tačiau apie savo kaimynus ji papasakoja šiurpių istorijų. Liūniausias likimas ištiko šeimą, kuri pasamdė du žmones iš „artimojo užsienio“. Pagyvenę ir padirbę tuose namuose metus jie pradingo, prieš tai nužudę savo šeimininkus. Kito kaimyno vairuotojas, išdirbęs vos dvi savaites, išvyko parvaryti naujos mašinos. „Taip ją ir varo iki šiol“, - sarkastiškai sako D.Doncova. Ji tikina, kad moterys, kurios įsidarbina namų tvarkytojomis per agentūras, gali dingti tą pačią dieną, jei tik joms duosi pinigų ir pasiųsi į parduotuvę.

Vagystės iš namų dabar tapo mėgstamiausia Rubliovkos gyventojų pokalbių tema, apie tai jie dažniausiai kalbasi leisdami laiką gyvenvietės kultūrizmo klubuose.

„Dabar daug lengviau susikalbėti su namų tvarkytojomis nei anksčiau. Krizė sumažino jų pretenzijas“, – džiaugiasi kita Rubliovkos gyventoja Olga. „Daugiausia rūpesčių kelia tos namų šeimininkės, kurios įsidarbina turėdamos rekomendacijas. Jos pareiškia, kad į darbą anksčiau buvo vežiojamos mašina, valgio jos irgi negamins, todėl dar reikia samdyti virėją, be to, privalau apmokėti jų atostogas ir nedarbingumo lapelį, nes valstybė tuo nesirūpina“, – piktinasi Olga. Ji pasakojo, kaip viena iki krizės jos namuose aukle dirbusi moteris metė darbą, nes vykdama su šeima į šiltuosius kraštus Olga pasiėmė kitą tarnaitę. „Dabar ji taip nepadarytų, nes norinčiųjų dirbti netrūksta“, – mano Olga, tačiau patvirtina, kad rasti padorių tarnų labai sunku, nes jie nuolat vagiliauja. Kadangi dažniausiai dingsta smulkūs daiktai, į miliciją šeimininkai kreiptis nelinkę.

Tačiau krizė keičia ir Rubliovkos vagilių polinkius. „Mano draugės iš Rubliovkos nuolat skundžiasi, kad susiduria su įvairiausiomis aferistėmis. Anksčiau jos vogė briliantus, o dabar kartkartėmis išsineša drabužių – vienai dingsta suknelė, kitai – batai, trečiai – rankinė“, – teigė Dimos Bilano prodiuserė Jana Rudkovskaja. Kita jos pažįstama net skundėsi, kad dingsta garsių firmų kojinės. Tik tai, kad dingo jų daiktai, Rubliovkos damos pastebi ne iš karto, nes jų spintose galima pasiklysti.

Tarnaitės man smarkiai ištampė nervus. Ypač krizei įsisiūbavus. Iš namų dingsta indai, maisto produktai, apie brangenybes nė nekalbu. Sakė Rusijos televizijos laidų žvaigždė Lera Kudriavceva.

Prieš keletą metų Rubliovkos gyventojai mėgino išspręsti tarnų problemą naujoviškai. Taip pasielgė dainininkas Aleksandras Malininas, jis dar 1999 metais padovanojo vienai savo pažįstamai egzotišką tarnaitę, kurią atsivežė iš Filipinų. Netrukus atsirado agentūrų, kurios ėmė gabenti egzotiškas tarnaites. Filipinietės buvo kuklios ir sąžiningos, o svarbiausia, nemokėjo rusų kalbos, todėl šeimininkai namie galėjo drąsiai apie viską kalbėtis nesibaimindami, kad apie tai sužinos kiti.

Tačiau ši mada praėjo, kai filipinietes imta vežti „pramoniniais kiekiais“ nesiaiškinant, ar tai padorios moterys. Tarp jų pasitaikė tokių, kurios surinkusios iš namų vertingus daiktus dingo kaip į vandenį.

Su vagilėmis susidūrė ir garsi Rusijos televizijos laidų žvaigždė Lera Kudriavceva. „Tarnaitės man smarkiai ištampė nervus. Ypač krizei įsisiūbavus. Iš namų dingsta indai, maisto produktai, apie brangenybes nė nekalbu“, – sakė ji. Be to, žvaigždė kenčia ir nuo savo tarnaičių „vandalizmo“. Viena jų išskalbė brangius kailinius, užuot juos pavaliusi, kita – sugadino mikrobangų krosnelę trindama jos sidabru dengtą paviršių aštriu šepečiu.

Nuo aferistės nukentėjo ir grupės „Chelsea“ solistas Arsenijus Borodinas. Jis ieškojo, kas jam skalbtų, tvarkytų namus ir gamintų valgį. Draugai atlikėjui pasiūlė iš Riazanės kilusią 50 metų moterį. „Netrukus pastebėjau, kad nebėra 80 tūkst. rublių ir sidabro suvenyrų, kuriuos draugai man parvežė iš JAV. Dingo ir namų darbininkė, dar pasiėmusi mobilųjį telefoną“, – skundėsi A.Borodinas.

Grupės „Ivanuški“ solistas Andrejus Apolonovas buvo apsukresnis ir sugavęs vagilę atidavė ją milicijai. Taip paaiškėjo, kad tos moters specializacija – vagystės iš butų.

O štai Lada Dens nuo vagysčių apsidraudė pati atidariusi agentūrą, kuri parenka aptarnaujantį personalą Maskvos elitui. Ji sugeba atskirti nesąžiningus žmones. „Mano namuose tarnai neprieina prie pinigų ir brangenybių. Mes patys gundome žmones, kai visur išmėtome savo daiktus bei žiedus“, – aiškina ji. Be to, L.Dens mano, kad kartais tarnai apvaginami neteisingai. Lada pati kartą buvo nusprendusi, kad iš jos pavogė brangų žiedą, tačiau paskui rado jį rankinėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius