Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kruviniausias JAV šaudynes išgyvenusi lietuvė: „Jaučiausi bejėgiškai“

Praėjusią savaitę šauliui iš vieno Las Vegaso viešbučio 32-ojo aukšto pradėjus šaudyti į muzikos festivalio dalyvius žuvo 58 žmonės. Tragiško įvykio epicentre atsidūrė ir Las Vegase gyvenanti bei dirbanti 31-erių lietuvė Nikolė Kamin.
Nikolė Kamin
Nikolė Kamin / Asmeninio albumo nuotr.

„Nemiegojau visą parą, tad kalbėti tikrai negaliu. Reikia nors kiek pamiegoti ir atsigauti psichologiškai“, – vos rinkdama žodžius dieną po įvykio kalbėjo moteris.

Po keleto dienų ji sutiko pasidalinti savo patirtimi iš kruviniausių šaudynių per visą JAV istoriją.

N.Kamin dirba padavėja viešbutyje „Four Seasons“, įsikūrusiame tame pačiame pastate kaip ir „Mandalay Bay“, pro kurio langą šaulys šaudė į minią.

Dirbdama viešbutyje ji net nenumanė, kad vos keletu aukštų žemiau 64-erių Stephenas Paddockas ruošiasi surengti kruviniausias šaudynes JAV istorijoje. Savo kambaryje jis laikė net 23 ginklų arsenalą. Ir, ko gero, ruošėsi dar didesniam išpuoliui.

„Mūsų viešbutis yra įsikūręs tarp 35 iki 39 aukštų, o šaulys, kaip vėliau paaiškėjo, šaudė iš 32 aukšto“, – pasakojo lietuvė.

Nors šaulio kambarį ir Nikolės darbo vietą skyrė vos keletas aukštų, ji teigia šūvių negirdėjusi. Dešimtą valandą baigusi darbą ir palikusi viešbutį kartu su bendradarbe pastebėjo keistą sujudimą.

„Kartu su kolege eidamos į mašinų stovėjimo aikštelę „Mandalay Bay“ viešbučio vestibiulyje pastebėjome bėgančius ginkluotus apsaugos darbuotojus ir policijos pareigūnus. Susirūpinome, kas galėjo atsitikti. Nusileidę į pirmąjį aukštą pamatėme dar daugiau ginkluotų pareigūnų ir žmonių minią, bėgančią tiesiai į mus. Pajutome, kad kažkas net taip, todėl apsisukome ir pasileidome bėgti link artimiausio apsaugos posto“, – prisiminė N.Kamin.

Moteris pasakojo, kad įvykio metu kilo tikra sumaištis. Pasak jos, labai trūko informacijos. Atbėgę į artimiausią apsaugos postą, jos ėmė klausinėti ten dirbusių apsaugos darbuotojų.

„Net patys viešbučio apsaugos darbuotojai nežinojo, kas tiksliai įvyko. Vis dėlto po keleto minučių „Mandalay Bay“ apsauga pranešė, kad buvo šaudoma iš jų viešbučio, tačiau buvo neaišku, kurioje tiksliai vietoje šaudoma ir kiek žmonių šaudė.

Tiesa sakant, tokiai situacijai apsauga nebuvo tinkamai pasiruošusi. Nors, jie darė viską, ką galėjo, buvo sunku susigaudyti, ką toliau daryti, ar likti savo vietose, ar bėgti slėptis.

VIDEO: Paviešintas Las Vegaso šaudynių vaizdo įrašas iš policininko kameros

Aš ir dar keletas žmonių užsirakinome apsaugos poste. Vieni mano kolegos slėpėsi spintose, o kiti – užsibarikadavo elektros skydinėse.

Mums buvo liepta likti ten, kur esame, kol policija baigs tirti pastatą, nes vis dar buvo nežinoma, kiek šaulių šaudė ir ar pats pastatas neužminuotas. Per apsaugos posto kameras pati mačiau, kaip policija ir SWAT komanda (JAV greitojo reagavimo būrys) atidžiai tyrinėjo kiekvieną viešbučio aukštą“, – pasakojo moteris.

Aš ir dar keletas žmonių užsirakinome apsaugos poste. Vieni mano kolegos slėpėsi spintose, o kiti – užsibarikadavo elektros skydinėse.

Kartu su dar dešimčia žmonių Nikolė patalpoje pralaukė beveik dešimt valandų.

„Kol viskas pasibaigė, išaušo rytas. Patirtis buvo košmariška. Jaučiausi bejėgiškai nežinodama, kas tiksliai vyksta. Dabar stengiamės visa tai pamiršti, nors daugeliui po įvykio vis dar sunku sugrįžti į darbus, o kai kurie net bijo dirbti pastate“, – teigė ji.

S.Paddockas praėjusio sekmadienio vakarą iš Las Vegaso viešbučio ir kazino „Mandalay Bay“ 32 aukšto pradėjo šaudyti į 22 tūkst. žmonių minią. Jis nušovė 58 žmones, dar beveik 500 sužeidė ir galiausiai nusižudė.

S.Paddockas savo automobilyje turėjo 1 600 šovinių, taip pat trąšų, kurias galima panaudoti gaminant sprogmenis, ir beveik 23 kg medžiagos, naudojamos sprogstantiems taikiniams.

Tyrėjai aiškinasi jo biografiją, bet vis dar nežino, kokie buvo jo motyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius