Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruvinos atakos Paryžiuje – kaip viskas vyko minučių tikslumu?

Jau buvo skelbta, kad per kruvinus išpuolius Paryžiuje veikė septyni teroristai, pasidaliję į tris grupes. Remiantis Paryžiaus prokuroro Francois Molinso informacija, skelbiama penktadienio įvykių chronologija.
„Bataclan“
„Bataclan“ / Jurgitos Lapienytės nuotr.

21.20 val. vietos laiku netoli Nacionalinio stadiono – Stade de France, kuriame vyko draugiškas mačas tarp Prancūzijos ir Vokietijos, nugriaudėjo pirmasis sprogimas. Vėliau paaiškėjo, kad susisprogdino savižudis. Šalia rastas Sirijos piliečio, gimusio 1990-aisiais, pasas. Anksčiau jis nebuvo žinomas policijai. Teigiama, kad jau prasidėjus rungtynėms savižudis bandė patekti į vidų. Jis turėjo bilietą. Tačiau apsauga aptiko, kad jis apsijuosęs sprogmenimis. Tuomet teroristas pasileido bėgti ir netoliese susisprogdino.

21.25 val. vietos laiku ginkluoti vyrai įsiveržė į restoraną „La Pettit Cambodge“ ir ėmė šaudyti į žmones. Tuo pat metu bare „Le Carillon“ taip pat vykdytas išpuolis. Žuvo 15 žmonių. 

21.30 val. prie H įėjimo į Nacionalinį stadioną nugriaudėjo antrasis sprogimas. Susisprogdino savižudis mirtininkas. Žuvusiųjų nėra. 

21.32 val. Vyksta šaudymai iš automobilio į kavinę „Cafe Bonne Biere“, žuvo penki žmonės. Juodame automobilyje liudininkai pastebėjo įtariamuosius teroristus. 

21.36 val. Per šaudymus restorano „La Belle Equipe“ terasoje žūsta dar 19 žmonių. 

Apie 21.40 val. kitas savižudis susisprogdino restorane „Le Comptoir Voltaire“, keli žmonės buvo sužeisti. 

21.40 val. juodas automobilis „VW Polo“ sustoja prie Bataclan teatro, kuriame vyksta JAV grupės „Eagles of Death Metal“ koncertas. Trys ginkluoti teroristai įeina į koncertų salę ir ima šaudyti į minią. Skelbiama, kad teroristai buvo Sirijos ir Irako piliečiai. 

21.53 val. prie Nacionalinio stadiono nugriaudėjo trečiasis sprogimas. Aptiktas savižudžio mirtininko kūnas. 

VIDEO: Koncertų salė „Bataclan“ po kruvinų penktadienio išpuolių

Per Bataclan teatro šturmą, anot prokuroro, du teroristai susisprogdino, trečias nukautas policijos. Buvo skelbta, kad iš viso Bataclan teatre žuvo 89 žmonės. Teroristai šaudė iš kalašnikovų. Mirtininkai buvo apsivilkę liemenes su sprogmenimis. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius