Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kryme – ekologinė katastrofa, kilusi rusų kariams per pratybas apšaudžius chemikalų tvarkymo įrenginius

Rugpjūčio 13-19 d. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos per pratybas šaudė teritorijose, kuriose yra titano ir kalcinuotos sodos gamyklų cheminių atliekų tvarkymo įrenginių, pranešė Ukrainos žvalgyba.
Krymas
Krymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, Ukrainos žvalgyba sužinojo, kad cheminių medžiagų išmetimo į aplinką Rusijos okupuoto Krymo šiaurėje priežastis, anot Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos, buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų sprogmenys, per pratybas kliudę cheminių medžiagų konteinerius.

Apie tai Gynybos ministerija pranešė trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos, Rusija reikalauja nuolat didinti karinių okupacinių pajėgų galimybes laikinai okupuotame Kryme.

Būtent todėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinių vienetų ir padalinių vadai esą nuolatos didina pratybų, treniruočių ir mokymų Kryme intensyvumą.

Tuo pačiu dauguma rajonų išnaudojami Rusijos pajėgų karinėms pratyboms iš anksto nė neperspėjus ir negavus Krymo gyventojų sutikimo.

Rugpjūčio 13–19 dienomis, per mokymus, vykusius po Chersono administracinės apskrities priedanga, Rusijos karinės pajėgos šaudė teritorijose, kuriose yra titano ir kalcinuotos sodos gamyklų cheminių atliekų tvarkymo įrenginių. Apšaudymų rezultatas – šie objektai buvo pažeisti sprogmenų ir todėl žymiai pablogėjo ekologinė situacija okupuoto Krymo šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius