Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuveite septyniems žmonėms įvykdyta pirmoji nuo 2017 metų mirties bausmė

Kuveitas trečiadienį už žmogžudystę mirties bausmę įvykdė septyniems asmenims, pranešė prokuratūra.
Mirties bausmė
Po penkerių metų Kuveite įvykdyta mirties bausmė / 123RF.com nuotr.

Tai pirmoji egzekucija nuo 2017 metų, nepaisant žinomos teisių gynimo grupės raginimų jų nevykdyti.

Tarp pakartųjų buvo viena moteris iš Etiopijos ir viena iš Kuveito, taip pat trys kuveitiečiai vyrai, siras ir pakistanietis, teigiama pareiškime.

Tai pirmoji egzekucija nuo 2017 metų sausio 25 dienos, kai naftos turtingoje Persijos įlankos šalyje taip pat buvo pakarti septyni žmonės, įskaitant vieną karališkosios šeimos narį.

Šios egzekucijos įvykdytos praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Saudo Arabija pranešė įvykdžiusi mirties bausmę dviem Pakistano piliečiams už heroino kontrabandą, taip nutraukdama beveik trejų metų egzekucijų už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, vykdymo pertrauką.

Vėlų antradienį paskelbtame pareiškime teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ paragino sustabdyti egzekucijas ir pavadino jas „žiauriomis, nežmoniškomis ir žeminančiomis bausmėmis“.

Kuveito „valdžia privalo nedelsdama paskelbti oficialų moratoriumą egzekucijų vykdymui su vizija, kad mirties bausmė būtų visiškai panaikinta“, pareiškime teigė „Amnesty International“ regiono direktoriaus pavaduotoja Amna Guellali.

Mirties bausmė plačiai naudojama Persijos įlankos regione, ypač Irane ir Saudo Arabijoje, kur kovo mėnesį per vieną dieną mirties bausmė buvo įvykdyta 81 žmogui, kas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą.

Nuo 7-ojo dešimtmečio vidurio, kai Kuveite buvo įvesta mirties bausmė, egzekucija buvo įvykdyta dešimtims žmonių. Dauguma nuteistųjų buvo žudikai arba narkotikų prekeiviai.

2013 metų balandžio mėnesį Kuveito valdžia pakorė tris už žmogžudystę nuteistus vyrus. Po dviejų mėnesių mirties bausmė įvykdyta dviem egiptiečiams, nuteistiems už žmogžudystę ir pagrobimą.

Kuveito, turinčio renkamą parlamentą ir aktyvią politinę sceną, teismai praeityje yra paskelbę mirties nuosprendžius du su puse šimtmečio šalį valdančios al Sabah šeimos nariams.

„Nors Kuveito valdžia privalo patraukti atsakomybėn asmenis, atsakingus už sunkius nusikaltimus, įtariamieji turi būti teisiami pagal tarptautinę teisę teismo procesuose, atitinkančiuose Kuveito tarptautinius įsipareigojimus žmogaus teisių srityje“, – sakė A.Guellali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius