Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos pareigūnas: Darją Duginą nužudė Rusijos FSB

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danylovas sako, kad Kremliaus ideologo Aleksandro Dugino dukrą Darją nužudė Rusijos specialiosios tarnybos. Jis atmetė dieną anksčiau Maskvos mestus kaltinimus, kad jos automobilį Pamaskvėje susprogdino Ukrainos specialiosios tarnybos.
Darja Dugina
Darja Dugina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mums dėl šio žmogaus nei šilta, nei šalta. FSB padarė tai – ir dabar bandys parodyti, kad tai padarė kažkas iš mūsų žmonių.

Mes taip nedirbame. Turime galingesnių užduočių, kurias turi atlikti mūsų berniukai ir mergaitės. Neturime nieko bendra su šios ponios sprogimu – tai Rusijos specialiųjų tarnybų darbas“, – kalbėjo O.Danylovas.

Anot jo, D.Dugina ir jos tėvas kritikavo Maskvos vadinamosios „specialiosios operacijos“ Ukrainoje trukmę, o Rusijos specialiosios tarnybos pradeda šalinti tuos žmones, kurie kritikuoja karo „sėkmę“.

„Mūsų specialiosios tarnybos su tuo neturi nieko bendra“, – pabrėžė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

Pirmadienį Rusijos FSB pareiškė, kad už šeštadienio įvykį Pamaskvėje, kai žuvo D.Dugina, stovi Ukrainos specialiosios tarnybos. Maskva teigė, kad išpuolį įvykdė ukrainietė Natalija Vovk, kuri po to pabėgo į Estiją.

Pasak FSB, „ši nusikaltimą suplanavo Ukrainos specialiosios pajėgos“.

Rusijos propagandinis „Telegram“ kanalas SHOT skelbia esą Natalija Vovk tarnavo pulke „Azov“, kuris Rusijoje daromas didžiausiu baubu.

Rusija jau grasina Estijai pasekmėmis

Estijos Užsienio reikalų ministerija paneigė, kad Rusija prašė Estijos pateikti oficialius duomenis apie N.Vovk.

„Duomenis apie per sieną judančius asmenis galime skelbti tik įstatymų numatytais atvejais. Situacija, kai Rusijos specialiosios tarnybos juos kuo nors kaltina žiniasklaidoje, jiems netaikoma“, – skelbia ministerija.

Estijos Užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu FSB teiginius apie tariamą rusų ideologo Aleksandro Dugino dukters Darjos Duginos žudikės atvykimą į Estiją per Pskovo sritį pavadino provokacija, pranešė ERR naujienų portalas.

U.Reinsalu ERR sakė, kad Užsienio reikalų ministerija FSB teiginius traktuoja kaip Rusijos provokaciją labai ilgoje provokacijų eilėje ir pridūrė, kad šiuo metu jie neturi ką daugiau apie tai pasakyti, tačiau, anot jo, Rusija stengiasi daryti spaudimą Estijai dėl to, kad ši smarkiai remia Ukrainą.

O Rusijos valdžios atstovai jau grasina Estijai pasekmėmis, jei įtariamoji nebus išduota Rusijai.

Jei Estija neišduos Rusijai N.Vovk, Talinui gali būti taikomos griežtos priemonės, savo „Telegram“ kanale pranešė Rusijos Federacijos tarybos narys Vladimiras Džabarovas.

Senatorius pagrasino, kad Maskva turės pagrindo imtis atsakomųjų veiksmų, jei bus bandoma trukdyti tyrimui.

„Beveik neabejoju, kad bus atsisakyta“, – sakė senatorius.

Žuvo vietoje

29 metų D.Duginos vairuojamas jos tėvui priklausantis automobilis „Toyota Land Cruiser“ buvo susprogdintas šeštadienį apie 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku netoli Didžiųjų Viaziomų gyvenvietės, maždaug už 40 km nuo Maskvos, jai grįžtant namo iš vieno festivalio netoli sostinės.

Tyrimų komiteto Maskvos srities padalinys nurodė, kad automobilyje buvo padėtas sprogstamasis įtaisas.

Kaip pranešė britų visuomeninis transliuotojas BBC, A.Duginas ir jo duktė buvo pakviesti kaip garbės svečiai į festivalį „Tradicija“ Zacharovo dvare, kur kadaise gyveno iškilus rusų poetas Aleksandras Puškinas.

„Rusiškojo pasaulio“ idėją propaguojantis filosofas šiame renginyje, kuris apibūdinamas kaip „šeimų festivalis meno mėgėjams“, skaitė paskaitą.

D.Dugina iš renginio išvažiavo tėvo automobiliu, o A.Duginas tik paskutinę minutę nusprendė išvykti kita mašina, todėl manoma, kad būtent jis galėjo būti pagrindinis sprogdinimo taikinys, sakoma BBC pranešime.

D.Dugina užsiėmė žurnalistika, filosofija ir politikos mokslais, o 2022 metų liepą buvo įtraukta į Jungtinės Karalystės sankcijų sąrašą.

D.Dugina, nacionalistinės pakraipos televizijos „Cargrad“ apžvalgininkė, kaip ir jos tėvas aktyviai palaikė Rusijos invaziją į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius