Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lamanšo tunelį valdanti bendrovė nuo sausio užkirto kelią daugiau negu 37 tūkst. migrantų

Lamanšo tunelį valdanti bendrovė „Eurotunnel“ trečiadienį pranešė nuo sausio sustabdžiusi daugiau negu 37 tūkst. migrantų, mėginusių patekti į jos terminalą Prancūzijoje ir per jį pasiekti Angliją, taip pat išleidusi 13 mln. eurų to komplekso apsaugai stiprinti. „Eurotunnel“ paprašė didesnės pagalbos sprendžiant migrantų krizę Prancūzijos uostamiestyje Kalė, nes spaudimas jos terminalui didėja.
Migrantai Prancūzijoje keliauja link Lamanšo tunelio
Migrantai Prancūzijoje keliauja link Lamanšo tunelio / „Scanpix“/AP nuotr.

Bendrovė nurodė, kad nuo tada, kai į Kalė pradėjo plūsti migrantai, mėginantys žūtbūt patekti į Didžiąją Britaniją, ji turėjo išleisti per 160 mln. eurų papildomoms apsaugos priemonėms, tokioms kaip atlyginimai apsaugininkams, tvoros, apšvietimo infrastruktūra ir vaizdo kameros.

Be to, naudodama savus išteklius „Eurotunnel“ sulaikė 37 tūkst. migrantų ir perdavė juos policijai, taip pat pateikė tūkstančius ieškinių vietos teismams.

„Spaudimas, kurį dabar patiriame kiekvieną naktį, yra didesnis negu bendrovei įmanoma patikimai suvaldyti, ir reikalauja atitinkamos valstybių (Prancūzijos ir Britanijos) reakcijos“, – sakoma „Eurotunnel“ pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius