Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 02 /2017 10 03

Las Vegaso šaudynių įtariamojo tėvas buvo vienas labiausiai FTB ieškotų nusikaltėlių

Las Vegaso šaudynių įtariamasis, 64 metų Stephenas Paddockas, prieš išpuolį įvykdė kelis stambius banko pervedimus, susijusius su azartiniais lošimais, pirmadienį pranešė televizija BBC, remdamasi JAV teisėsaugos šaltiniais.
Stephenas Paddockas
Stephenas Paddockas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak BBC, tų pervedimų vertė – kelios dešimtys tūkstančių dolerių. Visgi kol kas neaišku, ar tos banko operacijos susijusios su S.Paddocko laimėtais ar pralaimėtais pinigais.

Įtariamojo brolis Ericas patvirtino, kad S.Paddockas iš tiesų lankydavosi lošimo namuose.

VIDEO: Interviu su žudiko broliu Ericu Paddocku

Kaip pranešama, per išpuolį sekmadienio vakarą iš vieno viešbučio Las Vegaso bulvare pradėjus šaudyti į muzikos festivalio po atviru dangumi dalyvius, žuvo mažiausiai 58 žmonės, o dar 515 buvo sužeisti.

Policija pirmadienį pranešė, kad sekmadienio vakarą iš viešbučio ir lošimo namų „Mandalay Bay“ 32-o aukšto į kantri muzikos festivalio dalyvius šaudęs vyras nusižudė anksčiau, nei pareigūnai pateko į jo kambarį.

CNN paskelbė, kad įtariamojo tėvas Benjaminas Hoskinsas Paddockas prieš kelis dešimtmečius buvo įtrauktas Federalinio tyrimų biuro (FTB) labiausiai ieškomų nusikaltėlių dešimtuką. Išgarsėjo B.H.Paddockas po to, kai pabėgo iš kalėjimo, kuriame turėjo sėdėti 20 metų už bankų apiplėšimus.

FTB charakteristikoje jis buvo apibūdintas kaip „psichopatas“ ir „potencialus savižudis“. B.H.Paddockas sugebėjo slapstytis ir likti nesučiuptas nuo 1969 iki 1978 metų. E.Paddockas žurnalistams sakė, kad jo ir Stepheno tėvas mirė prieš kelerius metus.

„Scanpix“/AP nuotr./Benjaminas Hoskinsas Paddockas
„Scanpix“/AP nuotr./Benjaminas Hoskinsas Paddockas

Pasak E.Paddocko, brolis ne tik mėgo azartinius žaidimus, bet ir turėjo neautomatinių šaunamųjų ginklų. S.Paddockas niekada netarnavo kariuomenėje. „The New York Times“ duomenimis, viešbučio numeryje, iš kurio šaudyta į koncerto klausiusius žmones, aptikta net 19 automatų.

Su savo žmona S.Paddockas pragyveno tik šešerius metus ir išsiskyrė beveik prieš tris dešimtmečius. 62 metų Marilou Danley, buvusi kartu su juo spalio 1-osios vakarą, tėra jo draugė, su kuria jie gyveno dvejus metus.

„Fox Business“ pranešė, kad S.Paddockas nuo 1985 iki 1988 metų dirbo aerokosmonautikos korporacijoje „Lockheed Martin“. Šios korporacijos atstovai pareiškė bendradarbiausiantys su tyrimą atliekančiais pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius