-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latviai parodė duris „Dožd“: naikinama licencija

Po penktadienį kilusio skandalo Latvijos Nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba (LNEŽT) nusprendė sustabdyti iš Rusijos pasitraukusio TV kanalo „Dožd“ (liet. „Lietus“) licenciją.
Nepriklausomos televizijos „Dožd“ vadovė Natalija Sindejeva
Nepriklausomos televizijos „Dožd“ vadovė Natalija Sindejeva / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Televìzija

Kai kurie latvių politikai praėjusią savaitę pasmerkė nepriklausomo Rusijos televizijos kanalo „Dožd“, turėjusio Latvijos transliavimo licenciją, eteryje nuskambėjusius pareiškimus dėl raginimų padėti Rusijos kariuomenei, ir šiame kontekste vėl iškilo klausimas dėl būtinybės priimti rusų žiniasklaidą Latvijoje.

Tarybos pirmininkas Ivaras Abolinis agentūrai LETA teigė, kad sprendimas atšaukti transliavimo licenciją priimtas dėl grėsmės nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai.

Nurodyta, kad „Džodž“ vadovybė nesupranta ir nesuvokia savo pažeidimų rimtumo, todėl negali toliau veikti Latvijoje.

Pažeidimų būta ir anksčiau

NEPLP šįryt susirinko įvertinti situacijos dėl opoziciniu laikomo Rusijos televizijos kanalo.

I.Abolinis anksčiau ragino politikus nepolitizuoti šio klausimo ir palikti sprendimą kompetentingoms institucijoms.

Kaip pranešta, NEPLP nubaudė televizijos kanalą „Dožd“ 10 tūkst. eurų bauda už tai, kad okupuotą Krymą vadino Rusijos dalimi, o Rusijos armiją – „mūsų kariuomene“.

Pasak I.Abolinio, administracinio nusižengimo byla taip pat iškelta dėl konkretaus siužeto televizijos kanale „Dožd“, o dar viena byla – dėl raginimo padėti Rusijos kariuomenei.

NEPLP tyrimą pradėjo po to, kai laidoje „Zdes i Seičias“ („Čia ir dabar“) nuskambėjo raginimas pateikti informaciją apie pašauktų rusų karių tarnybos sąlygas fronte.

Programos vedėjas Ilja Karastiliovas išreiškė viltį, kad televizijos kanalui pavyko padėti keliems kariams, pavyzdžiui, suteikiant „įrangą ar būtiniausius patogumus fronte“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dožd“ vadovė Natalija Sindejeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Dožd“ vadovė Natalija Sindejeva

„Dožd“ vyriausiasis redaktorius Tichonas Dziadko vėliau tviteryje paaiškino, kad televizijos kanalas nedalyvauja teikiant pagalbą Rusijos kariuomenei ir kad laidos vedėjo mintis buvo neteisingai interpretuota.

Tikrasis ketinimas, pasak T.Dziadko, buvo rinkti informaciją apie Rusijos valdžios ir kariuomenės nusikaltimus, o ne teikti pagalbą Rusijos kariuomenei.

Kadangi televizijos laidos vedėjo frazės formuluotė buvo neteisingai interpretuota, T.Dziadko pažadėjo ją išimti iš laidos, kai bus rodomas jos kartojimas.

Žurnalistė Jekaterina Kotrikadzė penktadienį laidoje „Zdes i Seičias“ pareiškė, kad „Dožd“ nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su TV vedėju Aleksejumi Korosteliovu, kuris ketvirtadienio laidoje kalbėjo apie paramą Rusijos kariuomenei.

I.Abolinis pabrėžė, kad NEPLP turi teisę panaikinti kanalo transliavimo licenciją už tris rimtus pažeidimus.

Be kita ko, rugpjūčio mėnesį Valstybinė darbo inspekcija pranešė, kad tikrins, ar „Dožd“ darbuotojų vizos atitinka darbo teisę.

Apie patikrinimą inspekcija paskelbė pasirodžius pranešimams, kad „Dožd“ darbuotojai Latvijoje dirbo turėdami turistines, o ne darbo vizas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius