Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijai uždraudus į šalį įvažiuoti O.Gazmanovui, J.Kobzonui ir Valerijai, šie vis tiek ten veržiasi

Tai, kad Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius priėmė sprendimą neribotam laikui uždrausti į šalį įvažiuoti Rusijos artistams Josifui Kobzonui, Olegui Gazmanovui ir Valerijai, nesustabdo šių Vladimiro Putino agresiją palaikančių atlikėjų noro atvykti dainuoti į Latviją.
Josifas Kobzonas
Josifas Kobzonas / BFL/F64 Andrejaus Terentjevo nuotr.

„Šie Rusijos artistai savo veiksmais prisidėjo prie Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimo“, – teigiama Latvijos užsienio reikalų ministerijos pranešime. 

Tačiau V.Putino politiką palaikantys atlikėjai tvirtina, kad jie vis tiek dalyvaus festivalyje Jūrmaloje „Novaja Volna“ („Naujoji banga“), praneša tvnet.lv.

O.Gazmanovas pareiškė, kad jis, nepaisydamas draudimo, vis tiek atvažiuos į Jūrmalą. Tiesa, kaip jis ketina tai įgyvendinti techniškai, nepranešama. Šio atlikėjo atstovas Dmitrijus Carenko BBC teigė, kad jie kol kas oficialiai neinformuoti apie Latvijos sprendimą, todėl kelionės neatšaukė. 

Tuo tarpu J.Kobzonas pareiškė, kad jis yra nustebęs dėl tokio sprendimo ir mėgino aiškinti, kad „negalima antirusiškų sankcijų taikyti kultūros veikėjams“. Jis tikino specialiai dėl koncerto Latvijoje grįžęs iš Ispanijos. Beje, reikia pažymėti, kad J.Kobzonui toks Latvijos žingsnis neturėtų būti staigmena, nes jis jau ir anksčiau, 2003 metais, buvo papuolęs į Latvijos juodąjį sąrašą, iš kurio buvo išbrauktas po metų. 
 
Valerijos atstovas Maksimas Sazonovas kol kas šio sprendimo nekomentuoja. Tačiau anksčiau įpykęs atlikėjos vyras ir prodiuseris Josifas Prigožinas pareiškė, kad konkurso organizatoriams reikėtų perkelti festivalį į „draugiškesnę rusams vietą“. 

Įpykęs atlikėjos vyras ir prodiuseris Josifas Prigožinas pareiškė, kad konkurso organizatoriams reikėtų perkelti festivalį į „draugiškesnę rusams vietą“

Latvijai priėmus sprendimą neapibrėžtam laikui įtraukti Rusijos popmuzikos atlikėjusį sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį, analogiškų veiksmų gali imtis ir Lietuva, pareiškė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas

Taip pat užvirė ir diskusijos, ar šiame festivalyje Jūrmaloje reikėtų dalyvauti Lietuvos atstovams. Jūrmaloje šiemet laimę bandys Monika Linkytė. 

Rusija iškvietė Latvijos ambasadorę

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Latvijos ambasadorę Rusijoje Astrą Kurmę dėl Latvijos užsienio reikalų ministro sprendimo uždrausti trims Rusijos atlikėjams atvykti į Latviją.

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas išreiškė ambasadorei pasipiktinimą ir protestą dėl šio Latvijos užsienio reikalų ministro sprendimo.

„Pasiuntinei buvo nurodyta, kad šis nedraugiškas žingsnis, žengtas pagal antirusišką oficialiosios Rygos liniją vykstant įvykiams Ukrainoje, negali neturėti neigiamo poveikio dvišalių santykių būklei. Visa atsakomybė už tai tenka Latvijai. Pasiliekame teisę į adekvačias atsakomąsias priemones“, – sakoma dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius