-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 15 /14:35

Latvijoje – penki nauji COVID-19 atvejai, Estijoje – 25

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 2717 testų buvo patvirtinti penki nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras. Tuo metu Estijoje per praėjusią parą atlikus 2259 testus buvo patvirtinti 25 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.
Koronavirusas Latvijoje
Koronavirusas Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Centro Latvijoje duomenimis, vienas iš infekuotųjų turėjo kontaktų su žmonėmis, kuriems anksčiau buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija, o likę keturi užsikrėtė užsienyje – Rusijoje ir Ukrainoje.

Nuo epidemijos pradžios Latvijoje atlikus per 282 tūkst. testų nustatyti iš viso 1482 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 35 žmonės mirė, 1248 pasveiko.

Per pastarąją parą šalyje dėl COVID-19 nebuvo hospitalizuotas nė vienas asmuo. Šiuo metu ligoninėse gydoma 10 užsikrėtusiųjų, visų jų būklė yra vidutinio sunkumo.

Estijoje naujų COVID-19 pacientų mirties atvejų per praėjusią parą neužfiksuota.

Antradienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydoma 19 žmonių; vienam iš jų reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Sergamumo koronavirusu rodiklis per pastarąsias 14 dienų siekia 24,61 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje atlikus per 175 tūkst. testų nustatyti iš viso 2 722 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 64 žmonės nuo šios ligos mirė, dar 2 286 pasveiko.

Latvijoje trumpinamas izoliavimosi laikas

Latvijos vyriausybė antradienį pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui sutrumpinti atvykstančiųjų iš paveiktų šalių izoliavimosi laiką nuo 14 iki 10 dienų, išskyrus numatytas išimtis.

Į Latviją iš tokių valstybių atvykusieji galės aštuntą dieną nuo atvykimo atlikti COVID-19 testą, o jo neigiamo rezultato atveju 11-ą dieną nutraukti izoliavimąsi.

14 dienų saviizoliacija ir toliau bus taikoma žmonėms, turėjusiems kontaktą su užsikrėtusiais COVID-19, taip pat švietimo, medicinos ir socialinės rūpybos centrų darbuotojams, tiesiogiai kontaktuojantiems su kitais žmonėmis.

Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė antradienį pareiškė, jog Latvija neturėtų didinti sergamumo COVID-19 ribos nuo 16 iki 25 atvejų 100 tūkstančių žmonių, kad nustatytų šalis, iš kurių atvykus būti taikomas reikalavimas izoliuotis.

Ji priminė, kad Ekonomikos ministerijos iniciatyva šį klausimą vyriausybė jau svarstė, tačiau dauguma ministrų tokiam pokyčiui nepritarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius