Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukiant deryboms dėl „Brexit“ Angela Merkel ir Theresa May pabrėžia draugiškus ryšius

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir naujoji Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May, kurios laukia užduotis išvesti savo šalį iš Europos Sąjungos (ES), trečiadienį per pirmąjį savo pokalbį telefonu vėl patvirtino abiejų šalių „draugiškus ryšius“.
Angela Merkel
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Merkel pasveikino Davido Camerono įpėdinę su paskyrimu ir palinkėjo jai sėkmės, sakoma kanclerės atstovo Steffeno Seiberto pareiškime.

„Abi sutiko, kad bendradarbiavimas išmėgintų draugiškų ryšių tarp abiejų šalių dvasioje turėtų tęstis, įskaitant ir būsimas derybas dėl Britanijos pasitraukimo iš ES“, – sakė jis.

T.May, kuri, pasak vyriausybės, trečiadienį perėmusi ministro pirmininko pareigas taip pat pasikalbėjo su Prancūzijos ir Airijos lyderiais, akcentavo savo įsipareigojimą įgyvendinti „Brexit“, bet ragino būti kantrius.

„(Ji) paaiškino, kad mums reikės kažkiek laiko pasirengti šioms deryboms , ir kalbėjo apie savo viltį, kad jos gali vykti konstruktyvioje ir pozityvioje dvasioje“, – kalbėdama apie tuos telefoninius pokalbius sakė Dauningo gatvės atstovė.

T.May pirmtakas D.Cameronas atsistatydino po dramatiško birželio 23-iosios referendumo, per kurį britai nusprendė išstoti iš ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius