-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 11 /19:57

Ledo spąstai Čikagos oro uoste: leisdamasis nuo tako nuslydo lėktuvas

Didžiulis snygis JAV Vidurio Vakaruose sutrikdė lėktuvų eismą. Vienas Čikagos tarptautiniame O'Hare'o oro uoste besileidžiantis lėktuvas nuslydo nuo tako. Internete plintančiame vaizdo įraše matyti, kad nusileidęs lėktuvas tapo nebevaldomas ir nuo tako nuslydo ant apsnigtos žolės.
Čikagos oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas
Čikagos oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas / Kadras iš vaizdo įrašo

Nė vienas iš 38 keleivių ir įgulos narių, skridusių bendrovės „Envoy Air“ lėktuvu iš Grinsboro, Šiaurės Karolinos, nenukentėjo. Lėktuvas nuslydo nuo tako pirmadienį 7 val. 45 min. vietos (15 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Incidento metu Čikagoje nestipriai snigo, matomumas siekė kiek daugiau nei kilometrą, o vėjo greitis buvo 50 km per valandą. Temperatūra buvo nukritusi iki –5 laipsnių, o žemė padengta sniegu ir ledu, pranešė CNN.

Vienas lėktuve skridusių keleivių Josephas Lianas telefonu nufilmavo incidentą. Vaizdo įraše matyti, kad nusileidęs lėktuvas lėtėdamas staiga tapo nebevaldomas ir nuslydo ant apsnigtos žolės.

Vaizdo įraše lėktuvui čiuožiant link žolės girdėti keleivių šauksmai: „Mes slystame“. Lėktuvui sustojus, kitas keleivis surinka: „Manau nusileidome“.

Čikagos aviacijos departamentas pranešė, kad atšaukta 440 skrydžių į oro uostą ir iš jo.

Čikagos Midvėjaus tarptautiniame oro uoste dėl snygio ir apledėjusių takų buvo atšaukta dar daugiau nei 90 skrydžių.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba prognozuoja, kad Ilinojuje turėtų iškristi iki 15 centimetrų sniego, o šiaurės vakarų Indianoje ir Mičigano pietvakariuose sniego sluoksnis gali siekti iki 25 centimetrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius