Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkas multimilijonierius Ibizoje įkliuvo dėl prekybos ginklais ir išplautų milijonų eurų

Ispanijos saloje Ibizoje sulaikyta nusikalstama grupuotė, kurios vadeiva – lenkas multimilijonierius Pierre'as Konradas D., savo milžiniškus turtus uždirbęs nelegaliai prekiaudamas ginklais. Kaip rašo tvn24.pl, kaltinimų sąrašas šiems nusikaltėliams ir be prekybos ginklais yra ilgas: pinigų plovimas (150 mln. eurų), turto prievartavimas, grasinimai, kyšininkavimas.
Nusikalstamos grupuotės Ibisoje sulaikymas
Nusikalstamos grupuotės Ibisoje sulaikymas / Ispanijos policijos nuotr.

Ispanijos dienraščio „El Espanol“ teigimu, prabangiuose apartamentuose su vaizdu į jūrą Ibizoje liepos 14 dieną apsilankė teisėsauga. Vykdant specialią operaciją sulaikyti 9 asmenys, kurie, įtariama, priklauso nusikalstamai grupuotei.

Taip pat – ir jų vadeiva 40-metis Pierre'as Konradas D., turintis Lenkijos ir Prancūzijos pilietybę, tačiau Ispanijos žiniasklaidos vadinamas „lenkų multimilijonieriumi“. Teigiama, kad jis yra tarnavęs Lenkijos specialiosiose pajėgose, iš kurių pasitraukė turėdamas papulkininkio laipsnį.

„Sukišiu tave į stiklainį“

Ibizoje šis žmogus apsigyveno 2011 metais. „El Espanol“ jį vadina grėsmingu žmogumi, kuris garsėjo verslininkų, nekilnojamojo turto agentų ir bankininkų gąsdinimais. „Sukišiu tave į stiklainį“, – neva tokius žodžius jie iš jo girdėdavo.

Taip pat Pierre'as Konradas D. nelegaliai prekiavo ginklais. Ispanijos žiniasklaida vyrą apibūdina kaip „karo poną“, kuris buvo pamišęs dėl savo saugumo ir niekur nesirodė be apsaugos. Prabangiame name, kuris Ibizoje stovi prie pat paplūdimio, turtuolis įsirengė tvirtovę su vaizdo stebėjimo kamerų kiekviename kambaryje sistema, kuri viską įrašinėjo ir turėjo saugoti nuo įsibrovimų. Vilą supa didžiulis sklypas, o vien įėjimo durys, pagamintos pagal užsakymą, esą kainavo 12 tūkst. eurų.

Operacijoje, kuri vainikavo 4 metų Ispanijos policijos Narkotikų ir Organizuoto nusikalstamumo skyrių tyrimą, dalyvavo apie 100 specialiųjų pajėgų pareigūnų. Į vilą jie pateko 5 valandą ryte per langą ir tai esą buvusi labai nelengva užduotis.

Bandė bėgti

Apsaugininkai buvo ginkluoti kalašnikovo automatais. Jų vadas tuo metu užsibarikadavo „saugiame kambaryje“, iš kur bandė bėgti per langą, bet buvo sučiuptas.

Apsauga priešinosi policijai, apsaugininkai buvo ginkluoti kalašnikovo automatais. Jų vadas tuo metu užsibarikadavo „saugiame kambaryje“, iš kur bandė bėgti per langą, bet buvo sučiuptas.

Sulaikytas lenkas tylėjo, tik paklausė, kurios šalies vardu yra suimamas. Jam pateikti įtarimai vadovavimu tarptautinei nusikalstamai grupei, kuri veikė Prancūzijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Belgijoje ir Lenkijoje.

Ispanijos žiniasklaida taip pat praneša, kad teisėsaugai įtarimų kelia galimi šio žmogaus ryšiai su Lenkijos ginklų koncernu, esą pas jį buvo rastos šio koncerno vizitinės kortelės su įrašu, kad jis yra akcininkas.

Rasti dokumentai rodo, kad Pierre'as Konradas D. pardavinėjo ginklus Pietų Sudanui, kuriame siaučia karas, o Europos Sąjunga yra įvedusi embargą prekybai ginklais su šia šalimi. Vienas iš nusikaltėlio laiškų rodo, kad jis siūlė parduoti 200 tūkst. kalašnikovo automatų, raketų užtaisų ir tankų.

Skraidė su R.Sikorskio apsauga

Teigiama, kad sulaikymo operacija galėjo žlugti, kadangi po prieš kelis mėnesius vykusio Europolo susitikimo, kur susitiko Ispanijos ir Lenkijos atstovai, informacija buvo nutekinta Pierre'ui Konradui D. Tai, kaip įtariama, padarė „Lenkijos generolas“.

Ispanijos policijos nuotr./Lenko Pierre Konrado D. automobiliai
Ispanijos policijos nuotr./Lenko Pierre'o Konrado D. automobiliai

Skandalą yra sukėlęs ir įvykis, kai Pierre'as Konradas D. keliavo Gambijos prezidento lėktuvu, o kartu vyko Lenkijos ministro apsauginiai. Kaip rašė Lenkijos savaitraštis „Wprost“, tai buvo buvusio Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio apsauga.

Pierre'as Konradas D. nuolat pramogavo Ibizos klubuose, o jo prabangus gyvenimo stilius negalėjo likti nepastebėtas Ispanijos valdžios. Esą jis rengdavo vakarėlius su prostitutėmis, mėgo labai brangius automobilius, kuriuos nuolat keitė. Taip pat jis turėjo nuosavą lėktuvą.

Tyrimas kol kas nebaigtas, o Ispanijos policija skelbia sulaukianti vis naujų pranešimų apie nusikalstamą lenko veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius