-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija apkaltino buvusį vyriausybės darbuotoją šnipinėjus Rusijai

Lenkijos prokurorai ketvirtadienį pranešė pateikę kaltinimus vienam buvusiam Ekonomikos ministerijos darbuotojui šnipinėjus Rusijos karinės žvalgybos tarnybai GRU.
Šnipinėjimas
Lenkija apkaltino buvusį vyriausybės darbuotoją šnipinėjus Rusijai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyras, įvardytas kaip Marekas W., „buvo apkaltintas 2014–2016 metais dalyvavęs prieš Lenkiją nukreiptoje Rusijos karinės žvalgybos GRU veikloje“, sakoma prokuratūros pranešime.

„Vykdydamas šnipinėjimą kaltinamasis perdavė informacijos, gautos dirbant Ekonomikos ministerijoje“, pridūrė prokurorai, bet daugiau detalių neatskleidė.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, Marekas W. galimai perdavė Rusijai informacijos, susijusios su Maskvos vadovaujamu dujotiekio „Nordstream 2“ projektu, prieš kurį Lenkija griežtai nusistačiusi.

Rusiją ir Vokietiją sujungsiantis antrasis Baltijos jūros dugnu nutiestas vamzdynas aplenks Lenkiją ir Ukrainą, per kurias Maskva šiuo metu tranzitu tiekia dujas Europai. Lenkija ir kai kurios kitos regiono šalys, tarp jų Lietuva, laiko „NordStream 2“ projektu, galinčiu pakenkti jų energetiniam saugumui.

Prokurorai pateikė ieškinį Varšuvos apygardos teismui. Įtariamajam, kovą sulaikytam Lenkijos kontržvalgybos tarnybos ABW, gresia iki 10 metų įkalinimo, jeigu jo kaltė bus įrodyta.

Įtariamojo advokatai šios žinios kol kas nekomentavo.

Ši byla papildė virtinę kaltinimų dėl šnipinėjimo Rusijos naudai Lenkijoje ir Baltijos šalyse, susijusio su GRU ir kitomis žvalgybos tarnybomis, regione tvyrant padidėjusiai įtampai dėl 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir kitų agresyvių veiksmų.

Estija trečiadienį suėmė du savo piliečius rusus – kariškį ir jo tėvą – įtariamus „valstybės išdavystes“ ir paslapčių perdavimu GRU.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius