Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija paneigė ketinanti prašyti dislokuoti NATO branduolinius ginklus jos teritorijoje

Lenkijos gynybos ministerija sekmadienį paneigė, kad ji esą ketina prašyti įtraukti ją į NATO programą, pagal kurią Jungtinės Valstijos dislokuoja branduolinius ginklus kai kurių savo sąjungininkių teritorijose.
NATO vėliava
NATO vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį gynybos viceministras Tomaszas Szatkowskis pareiškė, kad jo ministerija šiuo metu diskutuoja, ar reikėtų prašyti, kad Lenkija būtų įtraukta į vadinamąją branduolinio dalijimosi (Nuclear Sharing) programą, turinčią užtikrinti didesnį šalies saugumą. Šiuos komentarus jis išsakė duodamas privačiai televizijai „Polsat“.

Tačiau Gynybos ministerija sekmadienį paskelbė savo tinklalapyje pranešimą, kuriame paneigė, kad tokios diskusijos vyksta.

„Gynybos ministerijoje šiuo metu nevyksta jokie darbai dėl mūsų šalies įsitraukimo į NATO programą „Nuclear Sharing“, – sakoma pranešime.

Branduolinių ginklų turi trys iš 28 NATO priklausančių šalių – JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija, bet tik Jungtinės Valstijos yra skyrusios savo branduolinių užtaisų dalijimosi programai.

Pagal šią programą taktinių branduolinių ginklų buvo dislokuota Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius