Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 05 13 /15:29

Lenkija savo oro erdvėje aptiko iš Baltarusijos atskridusį stebėjimo balioną

Lenkijos gynybos ministerija šeštadienį pranešė šalies oro erdvėje aptikusi iš Baltarusijos atskridusį objektą, tikriausiai stebėjimo balioną.
Lenkijos kariai
Lenkijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Twitter“ ministerija parašė, kad objektas iš radiolokatorių ekranų dingo būdamas netoli Rypino miesto centrinėje Lenkijos dalyje.

Objekto ieško Teritorinės gynybos pajėgos, sakoma pranešime.

Paieškose netoli Rypino dalyvauja sraigtasparnis, dronas ir Teritorinių gynybos pajėgų karių grupės, televizijai TVN24 sakė ginkluotųjų pajėgų operatyvinės vadovybės atstovė kapitonė Ewa Zlotnicka.

Objektas buvo pastebėtas penktadienį maždaug 20 val. 30 min. vietos laiku netoli Bialovežos, esančios prie Lenkijos sienos su Baltarusija. Objektas buvo stebimas radiolokatoriais, bet šeštadienį po vidurnakčio jo nebesimatė, sakė atstovė.

Nuo 2022 metų vasario 24-osios, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą, įvyko dar du žinomi įsibrovimai į Lenkijos oro erdvę.

Lapkritį du lenkai žuvo šalies rytuose nukritus raketai. Incidentas įvyko Ukrainos oro pajėgoms bandant atremti Rusijos didelio masto ataką.

Gruodį Lenkijos teritorijoje nukrito kitas objektas, galbūt nuklydusi rusų raketa, bet jis buvo surastas tik balandį. Dėl to lenkų kariuomenė ir politinė vadovybė sulaukia daug klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius