Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija smerkia Vokietijos poziciją: jei ši netieks Ukrainai tankų, žada kurti koaliciją su kitomis šalimis

Lenkijos ministras pirmininkas sekmadienį išreiškė pasipiktinimą Vokietijos sprendimu netiekti Ukrainai tankų „Leopard“ ir pavadino šalies poziciją „nepriimtina“.
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis
Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis / „Reuters“/„Scanpix“

Berlynas nesiryžta Kyjivui nusiųsti savo sunkiasvorių tankų arba leisti kitoms valstybėms juos perduoti.

„Vokietijos požiūris yra nepriimtinas. Nuo karo pradžios praėjo beveik metai. Kasdien žūsta nekalti žmonės“, – naujienų agentūrai PAP sakė Mateuszas Morawieckis.

„Rusijos bombos niokoja Ukrainos miestus. Atakuojami civiliniai objektai, žudomos moterys ir vaikai“, – pridūrė Lenkijos premjeras.

Penktadienį maždaug 50 šalių susitarė suteikti Kyjivui milijardų dolerių vertės karinės įrangos, įskaitant šarvuočius ir amuniciją, reikalingą Rusijos pajėgoms atremti.

Tačiau Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius sakė, kad, nepaisant padidėjusių lūkesčių, „kalbant apie tankus „Leopard“, šiandien mes vis dar negalime pasakyti, kada bus priimtas sprendimas ir koks tai bus sprendimas“.

Vokietija yra šių tankų gamintoja, o Lenkijos premjeras taip pat sakė laukiantis „aiškaus pareiškimo“ iš Berlyno, ar šalys, turinčios „Leopard“, gali juos perduoti Ukrainai.

Lenkija paskelbė esanti pasirengusi Kyjivui pristatyti 14 tankų ir teigia, kad šį klausimą aptaria su maždaug 15 šalių.

Jei Berlynas atsisakys tiekti tankus Ukrainai, „mes sukursime „nedidelę koaliciją“ šalių, pasirengusių padovanoti dalį savo modernios įrangos, savo modernių tankų“, sakė M.Morawieckis.

Trijų Baltijos valstybių užsienio reikalų ministrai bendrame pareiškime šeštadienį nurodė raginantys „Vokietiją dabar Ukrainai pateikti tankus „Leopard“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius